Klassiske flødeboller med mælkechokolade

6 flødeboller

Sødeste Liva har lavet fine og klassiske kokosfløde men med en overraskelse i midten!

Hjemmelavede flødeboller er bare lækre – de er skønne til eftermiddage, til gæster, til fødselsdage og meget mere.

Ingredienser

Kakaobunde

10 g kakaopulver
85 g kage hvedemel
15 g mandelmel
35 g flormelis
45 g smør, blødt
1 nip havsalt
30 g æggeblomme

CHOKOLADESKALLER

300 g god mælkechokolade

Nutellamidte

2-3 spsk nutella

Flødebolleskum

80 g hvidt sukker
30 g glukosesirup
30 g vand
45 g past. æggehvider
1 tsk hvidt sukker

I ØVRIGT

50 g kokosmel

Fremgangsmåde Udskriv

1
Kakaobunde

Smuldr kakao, mel, sukker og smør til det minder om brødkrummer. Tilsæt salt. Saml dejen hurtigt med æggeblomme. Stop med at ælte, så snart dejen er ensartet. Kom dejen i en frysepose, tryk den lidt flad og læg den på køl i minimum 30 minutter.

Udrul dejen i 4 mm tykkelse og udstik 6 bunde (ca. 3,5 cm diameter) med en By Ditte Julie udstikker. Placér dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem ved 190 grader varmluft i 10-15 minutter.

2
CHOKOLADESKALLER

Temperér chokolade. Fyld den tempererede chokolade i flødebolle silikoneforme fra By Ditte Julie og bank/ryst overskydende chokolade ud igen. Skrab overfladen, og stil den på køl. Gem overskydende chokolade til at lukke flødebollerne med til sidst.

3
Nutella midte

Kom nutella på en sprøjtepose med en By Ditte Julie fyldetylle.

4
Flødebolleskum

Kog sukker, glukosesirup og vand op i en lille gryde til præcis 117 grader. Pisk let æggehvider sammen med 1 tsk sukker til de skummer. Tilsæt den brandvarme sukkersirup i en tynd stråle, mens der piskes kraftigt. Fortsæt med at piske til skummen er stuetemperatur. Det tager ca. 20 minutter. Kom skummen op i en sprøjtepose. Fyld chokoladeskallerne med skum.

Stik fyldetyllen ned i flødebolleskummen og sprøjt ud samtidig med, at du langsomt bevæger tyllen opad.

5
I ØVRIGT

Placér en bund i hver skal og luk med overskydende chokolade. Skrab formen så du undgår fødder på flødeboller. Stil formen på frys til chokoladen har sat sig. Befri dem ud af formen.

Varm forsigtigt overfladen af chokoladen. Fx med en bunsenbrænder. Drys med kokos.

Tips

Har du ikke en silikoneform til at støbe chokoladeskallerne i, kan du også sagtens lave “almindelige” flødeboller. Udstik nogle lidt større bunde og se evt. denne video, så du ved, hvordan du skal gøre.

Til disse klassiske flødeboller har jeg valgt at bruge mælkechokolade, men du kan med fordel bruge mørk chokolade.