Kold mazarinkage med jordbær

9-12 stykker

En favorit i det søde køkken.

Kold mazarinkage med jordbær og chokolade.

En nem kage med et elegant udtryk uden at man behøver pynte kagen særlig meget.

Ingredienser

Mazarinbund

100 g lyst rørsukker
1 tsk vaniljepasta
150 g ren rå marcipan
150 g smør, blødt
3 æg, str. M/L
70 g kage hvedemel
150 g jordbær, friske
50 g mandelsplitter

Chokoladeganache

150 g god mørk chokolade, 70%
1,5 dl piskefløde
1 nip salt

I øvrigt

jordbær, friske

Fremgangsmåde Udskriv

1
Mazarinbund

Pisk sukker, vanilje, marcipan og smør sammen. Der må ikke være nogen klumper af marcipan tilbage. Tilsæt ét æg ad gangen og pisk mellem hvert æg. Sigt mel ned i massen og vend det hele forsigtigt sammen. Skær jordbær i mindre stykker og vend i dejen sammen med mandelsplitterne. Hæld dejen i en firkantet By Ditte Julie silikoneform og fordel massen ud til kanterne. Bag bunden ved 180 grader varmluft i 30-35 minutter. Lad bunden køle af.

2
Chokoladeganache

Hak chokolade fint og kom i skål. Varm fløde op til lige under kogepunktet. Tilsæt salt og rør. Hæld den varme fløde over chokoladen. Rør forsigtigt rundt med en dejskraber i små cirkulære bevægelser til ganachen er blank. Hæld ganachen over den afkølede bund. Stil den på køl indtil ganachen har sat sig.

3
I øvrigt

Befri forsigtigt kagen fra silikoneformen. Skær evt. kanterne til, så de bliver helt skarpe. Pynt med jordbær.

Tips

Hvis ikke du har en firkantet kageform, kan du sagtens bruge en kagering eller en springform (20 cm i diameter).