Koldskålsmoussekager med kammerjunkebunde

6 moussekager

Det bliver ikke meget mere sommer en disse fine og elegante rabarber og koldskålsdesserter.

Alle de klassiske sommersmage fra kammerjunker, rabarber fra haven og den syrlige koldskål er samlet i disse moussekager.

Jeg ville elske at servere disse til et hyggeligt sommerarrangement i haven.

Ingredienser

Kammerjunkebunde

65 g kage hvedemel
1 tsk bagepulver
50 g lyst rørsukker
1 tsk vaniljepulver
50 g smør, blødt
0,5 æg, str. M/L

BAGTE RABARBER

400 g rabarber, friske eller frosne
100 g lyst rørsukker
1 tsk vaniljepasta
1 økologisk citron, skallen og saften heraf

Koldskålsmousse

12 blade husblas
1 spsk vaniljepasta
150 g lyst rørsukker
2 økologiske citroner, skallen og saften heraf
2 dl rabarbersaft
3 dl tykmælk
3 dl kernemælk
6 dl piskefløde

GLAZE

6 blade husblas
150 g glukosesirup
1 tsk vaniljepasta
150 g hvidt sukker
90 g vand
100 g kondenseret mælk
150 g god hvid chokolade
lys rosa pastafarve fra By Ditte Julie

Chokoladebånd

300 g god hvid chokolade
lys rosa kakaosmør

I øvrigt

friske blomster

Fremgangsmåde Udskriv

1
Kammerjunkebunde

Sigt mel og bagepulver i en skål og tilsæt sukker og vanilje. Ælt smør ind i melblandingen. Tilsæt æg og ælt det godt sammen med salt.

Brug evt. en By Ditte Julie udstikker, som passer til silikoneformen (8-8,5 cm i diameter) og tegn herefter på et stykke bagepapir. Vend bagepapiret om. Tril 6 kugler af dejen og placer alle 6 på en bageplade beklædt med bagepapiret. Pres hver kugle let flad med en smule vand på fingrene.

Bag bundene ved 180 grader varmluft i 12-15 minutter. Lad dem køle og skær toppen af hver bund.

2
BAGTE RABARBER

Rens og skær rabarber ud i mindre stykker. Kom dem op i en bageplade sammen med de øvrige ingredienser og bland det godt sammen. Bag ved 170 graders varmluft i ca. 40-45 minutter. Rør gerne i blandingen et par gange undervejs. Mos rabarberne så det bliver til en grov grød. Lad dem køle af.

3
Koldskålsmousse

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 10 minutter. Kom vaniljepasta, sukker, citronskal og -saft og rabarbersaft op i en gryde og bring det i kog. Lad det koge i 2-5 minutter. Tag det af varmen og rør den udblødte husblas ud i lagen. Lad den køle af til stuetemperatur. Bland tykmælk og kernemælk. Rør lidt af blandingen i lagen og tilsæt derefter resten af. Pisk fløde til en let flødeskum og vend den sammen med massen.

Fordel moussen i en By Ditte Julie silikoneform, 6 store huller. Kom ca. 1 cm mousse i hvert hul. Stil kort formen på frys. Fordel et lag af bagte rabarber i hver. Fordel endnu et lag mousse. Placér til sidst en bund i hver og pres den let ned i formen. Pres bunden let ned i mousse og skrab overskydende mousse fra med en kagespartel. Stil formen på frys minimum natten over.

4
Glaze

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i ca. 10 minutter. Giv glukosesirup, vanilje, sukker og vand et lille opkog indtil sukkeret er opløst. Tilsæt kondenseret mælk og tag det af varmen. Tilsæt husblas og rør det forsigtigt i massen. Hak chokoladen og hæld den op i en høj kande og hæld den varme væske op til chokolade. Tilsæt farve og blend det sammen med en stavblender. Det er vigtigt, at stavblenderen kommes skråt ned i kanden, så der ikke skabes lufthuller, ligesom stavblenderen ikke må fjernes fra bunden, mens der blendes. Lad glazen køle ned til ca. 35-37 grader.

Befri moussekagerne fra deres form. Placér dem på en rist med noget under, som tager overskydende glaze. Hæld forsigtigt glazen over kagerne. Placér kagerne på et serveringsfad fra By Ditte Julie.

5
Chokoladebånd

Temperér chokolade og kakaosmør. Smør chokoladen ud i et tyndt lag på 6 stykker kageplast med en kagespartel fra By Ditte Julie. Kageplasten skal svare til kagernes omkreds plus 1 cm. Derudover skal højden på kageplasten være 6 centimeter. Når du har smurt chokoladen tyndt ud, fjernes kageplast og chokolade forsigtigt fra den overskydende chokolade, så du kan lave en fin og glat kant på dit chokoladebånd. Lad chokoladen sætte sig en smule.

Placér dem langs kagernes kant. Lad chokoladen sætte sig yderligere på køl i 5-10 minutter. Når chokoladen har sat sig helt, fjernes kageplasten forsigtigt.

6
I øvrigt

Pynt med friske blomster.

Tips

Forbered endelig kagerne (uden chokoladebånd, glaze og pynt) i god tid. En moussekage kan nemlig holde sig i op til 3 måneder på frys.