Konfekt m. mazarin, nougat og chokolade

22 stykker

En lidt alternativ konfektopskrift men dog stadig med klassiske julesmage.

I stedet for den klassiske marcipanbund i konfekt, har jeg her bagt en mazarin – selvfølgelig stadig på marcipan.

På de små mazarin-hapsere har jeg sprøjtet en nougatcreme.

Ingredienser

Glutenfri mazarinstykker

50 g lyst rørsukker
25 g brun farin
100 g ren rå marcipan
100 g smør, blødt
1 tsk vaniljepasta
1 tsk cake factor
2 æg, str. M/L
50 g nougat
50 g god mælkechokolade
50 g mandelmel

Nougatcreme

100 g nougat
50 g god mælkechokolade
1 dl piskefløde

I øvrigt

guldkugler
guldstøv

Fremgangsmåde Udskriv

1
Mazarinstykker

Pisk sukker, marcipan og smør sammen. Der må ikke være klumper i dejen. Tilsæt vaniljepasta og krydderi. Tilsæt æg ét ad gangen og pisk godt imellem hvert. Smelt nougat og chokolade over et vandbad eller i mikrobølgeovnen, og vend det i dejen. Tilsæt mandelmel. Vend det hele forsigtigt sammen. Smør dejen ud i en kagering (18 cm i diameter) på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag bunden ved 180 grader varmluft i 30-35 minutter. Bunden er færdig, når den giver efter ved et let tryk. Lad kagen køle helt ned på en bagerist. Udstik herefter små firkanter (1,5 x 2 cm).

2
Nougatcreme

Smelt nougat og chokolade over et vandbad. Varm fløde op til lige under kogepunktet og rør den forsigtig sammen med nougatmassen. Hæld bagefter nougatcremen på en sprøjtepose med en lille stjernetylle. Lav en spiral af nougatcreme på toppen af de små mazarinstykker.

3
I øvrigt

Pynt med guldkugler og guldstøv.