Kransekage 2021

8-10 personer
Glutenfri

Den klassiske kransekage til klokken slå midnat på året sidste dag.

Det er efterhånden blevet en tradition for mig at lave kransekage formet til årstallet og i år 2021.

Jeg har pyntet årets kransekage med chokolade og guld til den festlige aften.

Ingredienser

Kransekage

200 g ren rå marcipan
70-80 g flormelis
20 g past. æggehvider

I øvrigt

100 g gold chokolade
guldstøv

Fremgangsmåde Udskriv

1
Kransekage

Ælt marcipan og flormelis godt sammen og tilsæt æggehviderne lidt efter lidt. Ælt på maskine eller i hænderne. Pak massen ind i husholdningsfilm og læg den i køleskabet til dagen efter.

Der er 280 gram færdig kransekagemasse (70 g til hvert tal). Del herefter massen i fire lige store portioner (70 g hver). Tril 4 ens stave af ca. 26 cm i længden og form herefter “2021” og placer dem på på bagepapiret. Pres marcipan-tallene lidt spidse med fignerne. Bag dem ved 190 grader varmluft i ca. 10-12 minutter. Lad dem køle af.

2
I øvrigt

Temperér chokolade og lav små chokolade cirkler. Kom resten af chokoladen op i et kornet eller sprøjtepose. Klip et lille hul. Sprøjt kransekagen op. Pynt med chokolade cirkler og guldstøv.