Kransekage 2021
8-10 personer
Glutenfri
Den klassiske kransekage til klokken slå midnat på året sidste dag.
Det er efterhånden blevet en tradition for mig at lave kransekage formet til årstallet og i år 2021.
Jeg har pyntet årets kransekage med chokolade og guld til den festlige aften.
Ingredienser
Fremgangsmåde Udskriv
Kransekage
Ælt marcipan og flormelis godt sammen og tilsæt æggehviderne lidt efter lidt. Ælt på maskine eller i hænderne. Pak massen ind i husholdningsfilm og læg den i køleskabet til dagen efter.
Der er 280 gram færdig kransekagemasse (70 g til hvert tal). Del herefter massen i fire lige store portioner (70 g hver). Tril 4 ens stave af ca. 26 cm i længden og form herefter “2021” og placer dem på på bagepapiret. Pres marcipan-tallene lidt spidse med fignerne. Bag dem ved 190 grader varmluft i ca. 10-12 minutter. Lad dem køle af.
I øvrigt
Temperér chokolade og lav små chokolade cirkler. Kom resten af chokoladen op i et kornet eller sprøjtepose. Klip et lille hul. Sprøjt kransekagen op. Pynt med chokolade cirkler og guldstøv.