Kransekage 2022

8-10 personer

Jeg kan personligt ikke træde ind i det nye år uden et stykke kransekage og et glas boblende champagne i den anden.

Det er efterhånden blevet en tradition for mig at lave kransekage i tal matchende det nye årstal.

Lad dig endelig ikke skramme af at skulle lave hjemmelavet kransekage, det er lige til og smager hundrede gange bedre end den man kan købe sig til! Velbekomme!

Ingredienser

KRANSEKAGE

200 g ren rå marcipan
70-80 g flormelis
20 g past. æggehvider

TUILLES

30 g smør
30 g æggehvider
30 g lyst rørsukker
30 g kage hvedemel
mørk rosa pastafarve fra By Ditte Julie 
solsikkeolie til pensling

I ØVRIGT

Fremgangsmåde Udskriv

1
KRANSEKAGE

Ælt marcipan og flormelis godt sammen og tilsæt æggehviderne lidt efter lidt. Ælt på maskine eller i hænderne. Pak massen ind i husholdningsfilm og læg den i køleskabet til dagen efter.

Der er 280 gram færdig kransekagemasse (70 g til hvert tal). Del herefter massen i fire lige store portioner (70 g hver). Tril 4 ens stave af ca. 26 cm i længden og form herefter “2022” og placer dem på på bagepapiret. Pres marcipan-tallene lidt spidse med fignerne. Bag dem ved 190 grader varmluft i ca. 10-12 minutter. Lad dem køle af.

2
TUILLES

Smelt smør i en gryde. Bland sukker og mel i en skål. Tilsæt æggehvider til mel-sukkerblandingen og rør godt. Tilsæt herefter smør og pastafarve. Rør indtil alle klumper er opløst. Pensl en silikoneform med grene med olie. Smør dejen godt ud i formen med en kagespartel fra By Ditte Julie. Bag ved 175 grader varmluft i 7-9 minutter.

Befri bladene forsigtigt fra formen straks når den tages fra ovnen. Placér hver gren i en lille kop eller lignende. Lad grenene blive kolde og “sætte sig” i koppen – på den måde skaber du liv i grenene.

3
I ØVRIGT

Pensl kransekagen med sølvstøv. Pisk sukker, æg og pastafarve med en håndpisker. Kom icingen op i et kornet eller sprøjtepose. Klip et lille hul. Sprøjt kransekagen op. Pynt med tuilles, perler og støv.