Krydret squashkage med nødder
8-10 personer
Har du brug for en lækker, nem og klassisk hverdagskage? Så er denne lige noget for dig.
En krydret squashkage er perfekt til hverdagen eller til en klassenstime. Min udgave er lavet på cake factor, marcipan, hasselnødder, mandler, pistacienødder og selvfølgelig squash.
På toppen har jeg smurt en klassisk vaniljeostecreme.
Ingredienser
Krydret squashkage
4 æg, M/L
200 g lyst rørsukker
100 g brun farin
2,5 dl solsikkeolie
250 g kage hvedemel
1,5 tsk cake factor
1 tsk, bagepulver
1 squash, revet
75 g ren rå marcipan
50 g hasselnødder
50 g mandler
25 g grønne pistacienødder
Frosting
200 g smør, blødt
200 g flormelis
1 tsk vaniljepasta
200 g flødeost
I øvrigt
squash
spiselige blomster
grønne pistacienødder
Fremgangsmåde Udskriv
Krydret squashkage
Pisk æg, rørsukker og brun farin sammen til en luftig og lys masse. Pisk solsikkeolie i æggemassen lidt efter lidt. Sigt alle de tørre ingredienser i æggeblandingen og vend det forsigtigt sammen. Riv squash og vend den i dejen sammen med revet marcipan. Hak nødder groft og vend i dejen. Hæld dejen op i en rugbrødsform beklædt med bagepapir og bag kagen ved 175 grader varmluft i ca. 60-70 minutter. Lad kagen køle af i formen.
Frosting
Pisk smør, flormelis og vaniljepasta til en hvid og luftig masse. Rør flødeosten i smørblandingen.
I øvrigt
Smør frosting på kagen og top med revet squash, pistacienødder og spiselige blomster.