Lakridschokolader

21 chokolader
Glutenfri

Fine og dekorative, hjemmelavede fyldte chokolader.

Disse chokolader er støbt i hvid chokolade og er dekoreret med sølvstøv. I midten gemmer sig en flydende midte af lakrids.

Jeg serverede selv disse lakridschokolader til nytårsaften.

Ingredienser

Chokoladeskaller

50 g kakaosmør
sort pulverfarve
300 g god hvid chokolade

Lakridsfyld

lakridsknas (købt hos Odense Marcipan)
1 dl piskefløde
2 tsk lakridspulver
1 nip havsalt
150 g god hvid chokolade
sølvstøv

Fremgangsmåde Udskriv

1
Chokoladeskaller

Temperér chokolade. Udfyld to af hullerne i en chokoladeform med chokolade og sæt dem på frys. Inden chokoladen sætter sig helt placeres en ispind i hvert hul med chokolade. Disse to skal senere bruges som “skabelon”. Lad dem sætte sig helt og tag dem herefter ud af chokoladeformen.

Puds en chokoladeform så den er klar til at lave dine fyldte chokolader i. Varm kakaosmør og pulverfarve op. Kom det i en sprøjtepose og klip et lille hul i posen. Placér en lille klat kakaosmør i midten af hvert hul i chokoladeformen. Tag din skabelon og pres ned i hvert hul, og hiv din skabelon op igen. Nu har du et mønster. Gentag til alle chokoladerne i formen er lavet.

Se evt. denne video for en guide. 

Temperér chokolade igen. Hæld den i chokoladeformen og bank/ryst overskydende chokolade ud igen. Skrab overfladen, og stil den på køl. Gem overskydende chokolade til at lukke chokoladerne med til sidst.

2
Lakrids fyld

Fyld en smule lakrids knas i hver skal.

Varm fløde forsigtigt op sammen med lakrids og salt. Hak chokolade groft og kom i en kande. Hæld den varme fløde over chokoladen og rør. Fyld ganachen på en sprøjtepose og lad den køle. Fyld ganache i hver skal og luk med overskydende chokolade. Skrab formen så du undgår fødder på chokoladerne. Stil formen på frys til chokoladen har sat sig. Bank dem ud af formen.

Pynt med sølvstøv.

Tips

Du kan bruge hvilke som helst af mine By Ditte Julie chokoladeforme, så du får lige præcis den form på dine chokolader, som du ønsker.

Chokoladetemperering kan være lidt af en udfordring, og vi vil jo alle sammen gerne opnå en flot blank chokolade med et godt knæk. I videoen her, viser jeg, hvordan du tempererer hvid chokolade i en mikrobølgeovn.