Linser

6 linser

Linser er et af mine allerstærkeste kageminder. Cremelinser var nemlig min højtelskede og savnede morfars yndlingskage, når vi sammen gik til bageren.

Bagerfavoritten har derfor en hel særlig plads i mit hjerte. Og så er sprød mørdej og vaniljecreme bare lækkert!

Ingredienser

Mørdej

120 g flormelis
300 g kage hvedemel
150 g smør, blødt
4 æggeblommer

Vaniljecreme

4 æggeblommer
2 tsk vaniljepulver
40 g lyst rørsukker
40 g maizena
4 dl sødmælk

I øvrigt

vand til samlingen
flormelis
spiselige blomster

Fremgangsmåde Udskriv

1
Mørdej

Kom flormelis og mel op i en skål og smuldr smør heri mellem hænderne. Ælt æggeblommer ned i dejen. Stop med at ælte når dejen er glat og hænger sammen. Læg dejen i en frysepose på køl i 30 minutter eller til du skal bruge den.

2
Vaniljecreme

Rør æggeblommer, vanilje, sukker, maizena og 1 dl sødmælk godt sammen. Kom resten af mælken op i en lille gryde og varm det op til lige under kogepunktet. Tilsæt æggeblandingen i en jævn stråle, mens du pisker konstant i gryden. Tag cremen af varmen og kom cremen i en frysepose eller en sprøjtepose og sæt på køl til cremen er kølet helt af. Se hvordan vaniljecremen laves her.

3
I øvrigt

Udrul mørdejen i 2 mm tykkelse og fordel den i 6 små By Ditte Julie tærteforme (10 cm i diameter). Udstik ligeledes 6 mårdejslåg, der passer til formene. Fordel vaniljecremen i de små tærter. Pensl kanterne med en smule vand og placér lågene herpå. Bag linserne ved 180 grader varmluft i 15-20 minutter.

Lad linserne køle en smule før de befries fra tærteformene.

Drys med flormelis og pynt med spiselige blomster.