Luksus jordbærtærtekage
8-10 personer
En helt igennem magisk jordbærtærte. Alle de klassiske smage og konsistenser, men toppet med lidt ekstra til en luksus udgave af den klassiske jordbærtærte.
Servér denne for dine gæster til sommeren arrangementer og sørg for at de går glade for bordet!
Ingredienser
Mørdej
60 g flormelis
150 g kage hvedemel
75 g smør, blødt
2 æggeblommer
Mandelmazarin
120 g lyst rørsukker
120 g smør, blødt
120 g ren rå marcipan
2 æg, str. M/L
50 g mandler u. hinde
50 g mandelmel
I øvrigt
40 g god mørk chokolade
Vaniljecreme
20 g majsstivelse
2 dl sødmælk
2 æggeblommer
1 tsk vaniljepasta
2 spsk lyst rørsukker
Mandelcreme
160 g god hvid chokolade
160 g mandelnougat
160 ml piskefløde
1 nip havsalt
Marcipanbånd
225 g ren rå marcipan
110 g flormelis
20 g glukosesirup
2 dl piskefløde
Chokoladebånd
75 g god hvid chokolade
rød pulverfarve
I Øvrigt
200-300 g jordbær, friske
Fremgangsmåde Udskriv
Mørdej
Kom flormelis og mel op i en skål og smuldr smør heri mellem hænderne. Ælt æggeblommer ned i dejen. Stop med at ælte når dejen er glat og hænger sammen. Læg dejen i en frysepose på køl i 30 minutter eller til du skal bruge den.
Udrul mørdejen i 2 mm tykkelse og udstik en bund i 22 cm i diameter. Brug evt en justerbar kagering. Placér mørdejsbunden på en bageplade beklædt med en airmåtte fra By Ditte Julie. Bag ved 180 grader varmluft i ca. 20 minutter. Lad den køle.
Mandelmazarin
Ælt sukker, smør og marcipan sammen til en ensartet masse uden klumper. Tilsæt æg og ælt igen til massen er homogen. Hak mandler fint. Vend hakkede mandler og mandelmel i dejen.
Fordel dejen i en justerbar kagering (22 cm i diameter) på en bageplade beklædt med en airmåtte fra By Ditte Julie. Bag ved 180 grader varmluft i ca. 25 minutter. Lad mazarinen køle og befri den da fra formen.
I øvrigt
Smelt chokolade i en mikrobølgeovn eller over et vandbad. Smør chokoladen over den bagte mørdej. Placér straks mandelmazarinen herpå og tryk den ned mød mørdejen. Stil på køl.
Vaniljecreme
Rør maizena ud i 2 spsk mælk og tilsæt æggeblommer, vanilje og sukker til blandingen. Rør det godt sammen til det er jævnt. Kom resten af mælken i en lille gryde og varm det op til lige under kogepunktet. Tilsæt æggeblandingen i en jævn stråle mens du pisker konstant i gryden. Varm cremen op til den slår bobler og tykner godt, alt imens du hele tiden pisker. Cremen skal koge i ca. 1-2 minutter. Tag gryden af varmen, og hæld cremen i en pose og læg den på køl til den er helt kold (3-5 grader).
Mandelcreme
Hak chokolade fint og kom den op i en skål. Varm fløde og nougat op i en gryde til lige under kogepunktet. Hæld det herefter over chokoladen og rør det forsigtigt sammen til en glat og blank creme. Lad cremen svale kort og smør den herefter over kagen. Stil kagen på køl igen.
Marcipanbånd
Ælt marcipan med flormelis og glukosesirup. Indfarv marcipanen med pastafarve og læg den på køl i ca. 30 minutter.
Tag cremen ud fra køleskabet, og pisk den lind med en elpisker. Pisk fløde til en let flødeskum og vend den sammen med den kolde vaniljecreme. Vend en smule af hver blandingen sammen og tilsæt en smule ad gangen.
Fordel vaniljecremen over kagen.
Udrul marcipanen i 2 mm tykkelsen. Skær et bånd som passer til kagens højde og kagens omkreds. Skær evt. båndet med en skæreskiver fra By Ditte Julie. Kom marcipanbåndet omkring kagen.
Chokoladebånd
Temperér chokolade og indfarv chokoladen. Smør chokoladen ud på et stykke kageplast med en kagespartel. Kageplasten skal svare til kagens omkreds plus 1 cm. Lad chokoladen sætte sig en smule og markér en bølget kant ned langs chokoladebåndet med en bølget skæreskive fra By Ditte Julie. På den måde vil du kunne dele chokoladebåndet i to langs markeringen, når chokoladen har sat sig helt. Placér båndet langs kagens kant. Lad chokoladen sætte sig yderligere inden du fjerner kageplasten og deler chokoladebåndet i to.
I Øvrigt
Skær jordbær i mindre stykker og fordel over jordbærtærten.