Makronsnitter m. rabarber

12 snitter

Makronsnitter er en herlig hverdagskage, som er nem at lave og perfekt til at dele ud i klassen til fødselsdage.

En klassisk lys smørbagt bund, en hjemmelavet rabarberkompot og til sidst den klassiske makrontopping.

Jeg elsker rabarber, og kan slet ikke få nok af sommer”frugten”. Derfor skulle der selvfølgelig også kompot af rabarber i disse snitter.

Ingredienser

Bund

125 g flormelis
225 g kage hvedemel
1 tsk bagepulver
125 g smør, blødt
3 æggeblommer

Rabarberkompot

500 g rabarber, friske eller frosne
1 tsk vaniljepasta
150 g lyst rørsukker
1 økologisk citron, skallen og saften heraf

Makronmasse

250 g flormelis
150 g ren rå marcipan
90 g æggehvider

Fremgangsmåde Udskriv

1
Bund

Smuldr flormelis, mel, bagepulver og smør sammen. Saml dejen med æggeblommer. Beklæd en bradepande (cirka 30 x 20 cm) med bagepapir og pres dejen ud i formen. Bag bunden ved 180 grader varmluft i ca. 15-18 minutter. Lad bunden køle.

2
Rabarberkompot

Rens rabarber og skær dem ud i små stykker. Kom vanilje, sukker, rabarber og citronskal og -saft op i en gryde og bring det i kog. Lad det herefter simre i 10 minutter til rabarberne er møre og væden er kogt væk. Blend herefter kompotten til ønsket konsistens. Smør kompotten ud over bunden.

3
Makronmasse

Pisk alle ingredienserne sammen så der ingen marcipanklumper er. Hæld/smør meget forsigtigt makronmassen over rabarbermassen. Sæt kagen tilbage i ovnen, men nu ved 200 grader varmluft i ca. 20-25 minutter.

Befri kagen fra formen og skær 12 ens makronsnitter.