Mandel-lakridskage med passionsfrugtcreme
8-10 personer
Denne kage får mig til at drømme mig under sydlige himmelstrøg.
Smagene af lakrids og passionsfrugt minder mig om eksotiske steder ude i verden.
Leg med forskellige sprøjteteknikker på toppen eller lad dig inspirere af mit mønster.
Ingredienser
Brændt mandelbund med lakrids
200 g mandler
200 g lyst rørsukker
½ dl vand
2 tsk lakridspulver
210 g kage hvedemel
90 g lyst rørsukker
120 g smør, blødt
3 tsk bagepulver
6 tsk lakridspulver
180 g ren rå marcipan
6 æg, str. M/L
Creme
300 g passionsfrugtpuré
3 spsk lyst rørsukker
1,5 økologisk citron, skallen og saften heraf
3 spsk maizena
3 spsk vand
3 æggeblommer
3 æg, str. M/L
3 dl piskefløde
Fremgangsmåde Udskriv
Brændt mandelbund med lakrids
Kom mandler, sukker (200 g), vand og lakridspulver (2 tsk) på en pande og bring vandet i kog. Lad langsom vandet fordampe, så der dannes en tyk sukkerlage med bittesmå sukkerkorn i. Fordel mandlerne jævnt på et stykke bagepapir og lad dem køle helt af.
Ælt hvedemel, sukker (90 g), smør, bagepulver, lakridspulver (6 tsk) og marcipan godt sammen. Der må ikke være nogen klumper i massen. Pisk ét æg i ad gangen og pisk grundigt (gerne et par minutter) mellem hvert æg. Hak 180 g af de brændte mandler mellemfint og vend dem forsigtigt i mazarinmassen.
Kom massen i en By Ditte Julie aflang silikoneform. Bag bunden ved 175 grader varmluft i 25-30 minutter. Lad kagen køle af i formen. Befri den herefter fra formen og skær evt. toppen af så kagen er helt jævn.
Placér kagen på et serveringsfad.
Creme
Kom puré , sukker og citronskal og -saft op i en gryde og kog det op til sukkeret er opløst. Opløs maizena i vand og bland herefter æggeblommer og æg i maizenaen og rør det sammen til en homogen massen. Hæld cremen hurtigt op i æggeblandingen og kom den herefter straks tilbage i gryden. Pisk indtil massen begynder at tykne og tag herefter gryden af varmen. Kom cremen i en frysepose og stil den på køl i minimum 2-3 timer, indtil cremen er omkring 3-5 grader.
Pisk cremen lind med en elpisker. Pisk fløde til en sprøjtefast flødeskum og vend den sammen med passionsfrugtcremen. Kom cremen på sprøjtepose og brug en aflang tylle. Afsæt et ønsket mønster ovenpå kagen og drys evt. med lidt lakridspulver.
Tips
Gem de resterende mandler til en lækker snack eller brug dem til at drysse over en kage.