Marcipanbrød
9 marcipanbrød
Klassiske hjemmelavede marcipanbrød men pyntet til små fine studenterhuer som hører studentergildet til.
I stedet for den klassiske mørke chokoladeskal er det her en blå skal af hvid chokolade – den blå farve skiftes naturligvis bare ud, hvis blå ikke er den studenterfarve!
Som pynt har jeg lavet mørdejsbunde i guld og små studenterhuer i marcipan.
Ingredienser
MØRDEJSBUNDE
75 g hvedemel
30 g flormelis
1 tsk vaniljepasta
40 g smør, blødt
1 nip havsalt
guldstøv
Chokoladeskaller
200 g god hvid chokolade
blå kakaosmør
Marcipanmasse
120 g ren rå marcipan
60 g flormelis
15 g æggehvider
1 nip havsalt
0,5 tsk blå spirulina (pasta- og frugtfarve kan også bruges)
Fremgangsmåde Udskriv
MØRDEJSBUNDE
Smuldr hvedemel, flormelis, smør og salt mellem hænderne til det minder om brødkrummer. Saml dejen hurtigt med æggeblommer. Stop med at ælte, så snart dejen er ensartet. Kom dejen i en frysepose, tryk den lidt flad og læg den på køl i minimum 30 minutter.
Rul dejen ud i 2 mm tykkelse og udstik 9 bunde (ca. 5-6 cm i diameter) med en udstikker med bølger. Placér dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem ved 190 grader varmluft i 10-12 minutter. Lad køle.
Pensl med guldstøv.
Chokoladeskaller
Temperér chokolade. Tilsæt farve og rør. Fyld den tempererede chokolade i en By Ditte Julie silikoneform og bank/ryst overskydende chokolade ud igen. Skrab overfladen, og stil den på køl. Gem overskydende chokolade til at lukke chokoladerne med til sidst.
Marcipanmasse
Ælt alle ingredienser godt sammen. Tril 9 kugler og pres 1 i hver chokoladeskal. Luk skallerne med overskydende chokolade.
I øvrigt
Indfarv 40 g marcipan i hvid og 20 g marcipan i sort. Form små studenterhue.
Befri studenterbrødene fra formen og placér dem på en mørdejsbund. Sæt dem fast med en smule overskydende chokolade. Pynt med studenterhuer og guldstøv. Sæt ligeledes studenterhuerne fast med en smule overskydende chokolade.