Marcipanbrød

8-10 personer

Ingredienser

Dej

75 g smør
2,5 dl sødmælk
25 g gær
2 æg, str M/L
50 g lyst rørsukker
500-600 g hvedemel
1 tsk salt

Remonce

100 g ren rå marcipan
100 g smør, blødt
100 g lyst rørsukker
1 tsk cake factor

I øvrigt

100 god hvid chokolade
50 g mandler
1 æg, str M/L

Fremgangsmåde Udskriv

1
Dej

Smelt smørret i en gryde, og tag det af varmen, når det er smeltet. Tilsæt mælken. Når smør/mælke-blandingen er lillefingervarm hældes den i en røreskål og gæren opløses heri. Tilsæt æg og sukker og rør det sammen. Bland mel (start med 500 g) og salt sammen, og tilsæt også dét lidt efter lidt, til du har en blank og glat dej. Ælt dejen i 10 min – evt. på en røremaskine. Stil dejen til hævning et lunt sted i 1 time. Gør remoncen klar imens.

2
Remonce

Riv marcipanen og tilsæt de resterende ingredienser. Rør det sammen til en blød remonce.

3
I øvrigt

Hak chokolade og mandler fint. Tag dejen ud af skålen og rul den ud (40 x 60 cm) på et bord let drysset med mel. Smør remoncen ud på hele dejen og drys hakket chokolade og mandler ud jævnt. Rul dejen sammen til en pølse på den lange led – på samme måde, som med kanelsnegle. Skær “pølsen” op på langs, men lad “pølsen” hænge sammen i den ene ende (ca 3 cm). Sno de to ender sammen ved at lægge den ene ende over den anden skiftevis. Kom brødet i en brødform beklædt med bagepapir. Stil brødet til hævning i 30 min. Pensl overfladen med et sammenpisket æg og drys med hakket chokolade og hakkede mandler. Bag herefter brødet ved 200 grader varmluft i 30-35 min. Lad det køle af i formen.