Mazarinkage m. rabarber

12-15 personer

Der er ikke sparet på rabarber og elegance i denne mazarinkage.

Bunden er lavet på marcipan og ruby chokolade, som giver en herlig sød og smooshy kagebund.

På marcipan- og chokoladebunden er et lag af rabarbermousse og gelé.

Ingredienser

Mazarinbund

100 g lyst rørsukker
1 tsk vaniljepasta
150 g ren rå marcipan
150 g smør, blødt
3 æg, str. M/L
70 g kage hvedemel
50 g ruby chokolade
50 g mandelsplitter

Rabarbermousse

2 blade husblas
250 g rabarber, friske eller frosne
1 tsk vaniljepasta
3 spsk lyst rørsukker
1 økologisk citron, skallen og saften heraf
2 dl piskefløde

Rabarber gelé

6 blade husblas
300 g rabarber
75 g lys rørsukker
1 citron, saften heraf
hyldeblomstsaft
vand

I øvrigt

rød skovsyre

Fremgangsmåde Udskriv

1
Mazarinbund

Pisk sukker, vanilje, marcipan og smør sammen. Der må ikke være nogen klumper af marcipan. Tilsæt ét æg ad gangen og pisk mellem hvert æg. Sigt mel ned i massen og vend det hele forsigtigt sammen. Vend til sidst hakket ruby chokolade og mandelsplitter i dejen. Hæld dejen i en firkantet kageform (25 x 25 cm) og fordel massen ud til kanterne. Hvis ikke du har en firkantet kageform, kan du sagtens bruge en kagering eller en springform (20 cm i diameter). Bag bunden ved 180 grader varmluft i 40-45 minutter. Lad bunden køle af. Rengør formen og fór herefter kageformen med et stykke kageplast langs kanten.

2
Rabarbermousse

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i minimum 10 minutter. Kom rabarber, vanilje, sukker, citronskal og -saft op i en gryde og lad det koge under låg, indtil rabarberne er kogt møre. Blend til en kompot. Knug herefter husblassen fri for vand og kom det ned i rabarberkompotten. Lad kompotten køle af til den er lillefingervarm. Pisk fløde til en let skum og vend fløden i den let afkølede kompot over 2 omgange. Hæld moussen over bunden og stil kagen på frys i minimum 3 timer.

3
Rabarber gelé

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i minimum 10 minutter. Kom rabarber, sukker og citronsaft op i en gryde, og lade det koge under låg til rabarberne er møre. Sig rabarberne gennem en finmaskede sigte og et rent klæde, så kun saften er tilbage.

Kom rabarbersaften op i en kande og fyld herefter også halv vand og halv hyldeblomstsaft i kanden til du har 3 dl lage/væske i alt. Det kan være forskelligt, hvor meget saft dine rabarber afgiver, så derfor angives ikke en bestemt mængde vand og hyldeblomstsaft.

Kom herefter lagen i en gryde og varm lagen op til det koger. Tag gryden af varmen og tilsæt herefter husblassen. Lad lagen svale til det er blevet til en tyktflydende gelé. Fordel forsigtigt lagen over kagens top.

Sæt kagen på køl i minimum 1 time til geléen har sat sig. Skær dernæst kagen fri fra kageplast med en skarp kniv og skær snitter af kagen.

4
I øvrigt

Pynt kagen af med rød skovsyre.