Mini bærlagkager

6 minilagkager

Fejr din fødselsdag med små mini lagkager. Det er anderledes end den traditionalle “store” lagkage og giver et dekorativt udtryk! Pynt dem forskelligt og lad dine gæster vælge deres favorit.

Ingredienser

VANILJECREME

40 g majsstivelse
4 dl sødmælk
4 æggeblommer
4 tsk vaniljepasta
4 spsk lyst rørsukker

LAGKAGEBUNDE

120 g lyst rørsukker
2 æg, str. M/L
1,5 tsk vaniljepasta
55 g kage hvedemel
55 g kartoffelmel
0,5 tsk bagepulver

MARCIPANBÅND (gælder til 2 lagkager)

250 g ren rå marcipan
125 g flormelis
25 g glukosesirup
hvid og mørk rosa pastafarve

I ØVRIGT

2 dl piskefløde
dine yndlings bær og frugter (jeg brugte blåbær, hindbær og jordbær)

Fremgangsmåde Udskriv

1
VANILJECREME

Rør maizena ud i 2 spsk mælk og tilsæt æggeblommer, vanilje og sukker til blandingen. Rør det godt sammen til det er jævnt. Kom resten af mælken i en lille gryde og varm det op til lige under kogepunktet. Tilsæt æggeblandingen i en jævn stråle mens du pisker konstant i gryden. Varm cremen op til den slår bobler og tykner godt, alt imens du hele tiden pisker. Cremen skal koge i ca. 1-2 minutter. Tag gryden af varmen, og hæld cremen i en pose og læg den på køl til den er helt kold (3-5 grader).

2
LAGKAGEBUNDE

Pisk sukker, æg og vanilje til en lys og luftig masse. Sigt hvedemel, kartoffelmel og bagepulver i og vend det forsigtigt i dejen.

Fordel dejen i en By Ditte Julie silikoneform, 6 store huller og bag bundene midt i ovnen ved 170 grader i 18-20 minutter. Lad bundene køle af i formen inden de befries fra formen.

Del de bagte bunde i to – se evt. denne video.

3
MARCIPANBÅND (gælder til 2 lagkager)

Ælt marcipan, flormelis og glukosesirup godt sammen. Del i to portioner. Indfarv hver portion. Lad hvile på køl.

4
I ØVRIGT

Tag cremen ud fra køleskabet, og pisk den lind med en elpisker. Pisk fløde til en let flødeskum og vend den sammen med den kolde vaniljecreme. Vend en smule af hver blandingen sammen og tilsæt en smule ad gangen. Fyld cremen i en sprøjtepose og den er klar til brug. Jeg har brugt en adapter fra By Ditte Julie, så det er muligt at skrifte tylle undervejs.

Sprøjt et lag creme ud på 6 af lagkagebundene, placér et lag bær eller frugter og afslut med endnu en bund. Pynt lagkagerne som du vil. Jeg har kommet marcipanbånd omkring to af mine minilagkager.

Tril hver farve marcipan ud i en lille stav og pres begge sammen. Sno herefter den store stav og kram den sammen. Gentag dette indtil du får den ønskede marmorerede effekt. Udrul marcipanbåndet i 4 mm tykkelse så det passer til kagernes omkreds. Smør de to lagkager op med en smule creme. Kom båndet omkring kagerne og skær til.

Pynt med bær og creme.