Mini træstammer
9 træstammer
Årh hvor jeg bare godt kan lide en god træstamme fra bageren. En sikker vinder hver gang, hvis du spørger mig!
Her har jeg lavet små fine træstammer, der er perfekte til det store kagebord, til studenterkørslen, receptionen eller bare til eftermiddagskaffen.
En ekstra fin træstamme med fine chokoladedetaljer.
Ingredienser
Træstammer
60 g kagerester (fx vandbakkelse, wienerbrød, gærdej)
30 g god mørk chokolade
20 g ren rå marcipan
2 tsk rom
1 nip havsalt
1 spsk lys sirup
Chokoladeskaller
200 g mørk chokolade
I Øvrigt
50 g ren rå marcipan
1 nip havsalt
50 g god mørk chokolade
guldstøv
Fremgangsmåde Udskriv
Træstammer
Smuldr kagerester i en stor skål. Smelt chokolade og kom i kageresterne. Riv marcipan og kom op i skålen. Vend rom, salt og sirup i dejen og ælt det hele godt sammen. Kom dejen på køl og lad trække mens du forbereder chokoladeskaller.
Chokoladeskaller
Temperér chokolade. Fyld den tempererede chokolade i små silikoneforme fra By Ditte Julie og bank/ryst overskydende chokolade ud igen. Skrab overfladen og stil den på køl. Gem overskydende chokolade til at lukke træstammerne med til sidst.
I øvrigt
Ælt marcipan og salt sammen. Udrul i 2 mm tykkelse og udstik 18 cirkler i 3 cm diameter med en By Ditte Julie udstikker.
Når chokoladeskallerne har sat sig fyldes træstammemassen heri. Placér en marcipancirkel i hver. Luk med overskydende chokolade. Skrab formen så du undgår fødder. Stil formen på frys til chokoladen har sat sig. Befri dem ud af formen. Placér de sidste marcipancirkler på toppen af hver chokolade.
Temperér chokolade til chokoladebrud. Lav brud ved at krølle et stykke bagepapir sammen og glatte det let ud igen og hæld derefter chokoladen på. Lad chokoladen tørre og bræk herefter chokoladen i brudstykker. Pensl brudene med guldstøv. Pynt træstammerne med chokoladebrud. Du kan sætte brudene fast med en smule chokolade.