Nissehue chokolader

21 chokolader

Disse små fine julechokolader som ligner små nissehuer ville simpelthent være så fine på julens snack og godtebord.

De er super nemme at lave, disse fyldte chokolader, men smager himmelsk og er super søde.

I midten gemmer sig en flydende midte af kirsebærfyld.

Ingredienser

CHOKOLADESKALLER
Kirsebærfyld

80 g god hvid chokolade
40 g piskefløde
30 g kirsebærpuré
20 g smør, blødt

I øvrigt

20 g ren rå marcipan
hvid pastafarve

Fremgangsmåde Udskriv

1
CHOKOLADESKALLER

Temperér hvidt kakaosmør. Brug en vatpind eller lignende til at duppe en kant i en chokoladeform fra By Ditte Julie (praline). Lad den sætte sig kort på køl.

Temperér chokolade og indfarv med rødt kakaosmør. Fyld chokoladen i formen og bank/ryst overskydende chokolade ud igen. Skrab overfladen og stil den på køl. Gem overskydende chokolade til at lukke chokoladerne med til sidst.

2
Kirsebærfyld

Smelt chokolade i en gryde. Varm fløde og puré op i en anden gryde. Vend chokoladen i kirsebærfløden. Lad blandingen køle til det er lillefingervarmt. Rør blødt smør ud i blandingen. Lad fyldet køle helt og kom i en sprøjtepose. Fyld skallerne med fyld.

Luk chokoladerne med den overskydende chokolade. Skrab overfladen og stil dem på køl til chokoladen har sat sig. Bank dem herefter ud af formen.

3
I Øvrigt

Indfarv marcipan. Tril 21 små kugler. Sæt en kugle på hver nissehue med en lille klat chokolade.

Tips

Du kan bruge hvilke som helst af mine By Ditte Julie chokoladeforme, så du får lige præcis den form på dine chokolader, som du ønsker.

Chokoladetemperering kan være lidt af en udfordring, og vi vil jo alle sammen gerne opnå en flot blank chokolade med et godt knæk. I videoen her, viser jeg, hvordan du tempererer hvid chokolade i en mikrobølgeovn.