Nøddemazariner

9 minikager
Glutenfri

Nøddemazarin er uden tvivl en af mine favoritter hos bageren. Kombinationen af mazarin, nødder og chokolade er bare enkel og lækker.

De grønne pistacienødder er bare skønne til de bitre hasselnødder og den bitre mørke chokolade.

Ingredienser

chokoladeganache

100 g god mørk chokolade, 70%
1 dl piskefløde

Mazarin m. citron

50 g ren rå marcipan
40 g lyst rørsukker
25 g smør, blødt
1 past. æggeblomme
0,5 økologisk citron, saften heraf

Nøddekaramel

25 g hasselnødder med hinde
10 g grønne usaltede pistacienødder
15 g smør
20 g lyst rørsukker
1 tsk akaciehonning
1 spsk piskefløde

I øvrigt

Fremgangsmåde Udskriv

1
chokoladeganache

Hak chokolade groft. Varm fløde op til lige under kogepunktet. Hæld den varme fløde over den hakkede chokolade og rør til alt chokoladen er opløst. Hæld ganachen på en sprøjtepose med en By Ditte Julie tylle og lad den køle.

2
Mazarin m. citron

Alt marcipan, sukker og smør godt sammen. Ælt til der ikke er flere marcipanklumper. Rør æggeblomme og citron i massen og rør til den er homogen.

Fordel dejen i en silikoneform, lille, fra By Ditte Julie og bag ved 180 grader varmluft i 15 minutter.

3
Nøddekaramel

Hak nødder groft. Kom smør, sukker, honning og fløde i en gryde og bring i kog. Lad koge ind til en karamel (120 grader). Tag gryden af varmen og tilsæt nødder og rør.

Fordel karamellen på mazarinerne, når de har bagt i 15 minutter, og bag da i yderligere 5 minutter.

Lad køle i formen – gerne på frys – så kagen kan befries flot fra formen.

4
I øvrigt

Afsæt ganache på toppen af hver kage og pynt med guld.