Nougattærte m. kirsebær

6-8 personer

En smuk og dekorativ tærte med hul i midten.

En lidt anderledes tærte end normalt – i hvert fald i udtrykket.

Jeg har lavet en tilhørende how to video, så du kan lykkes med det elegante tærtelook.

Ingredienser

Nougatmousse

1,5 blad husblas
0,5 dl sødmælk
75 g nougat
1 dl piskefløde

Mørdej

60 g flormelis
150 g kage hvedemel
1 tsk cake factor
75 g smør, blødt
2 æggeblommer

Kirsebærmazarin

70 g lyst rørsukker
70 g smør, blødt
70 g rå marcipan
1 æg
1 spsk kirsebærstøv
12 amarena kirsebær

I øvrigt

skovsyre
chokoladekugler
kirsebærstøv

Fremgangsmåde Udskriv

1
Nougatmousse

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i minimum 10 minutter. Varm sødmælk op til under kogepunktet og smelt nougat heri. Rør herefter den udblødte husblas i. Pisk fløde til en let pisket skum og vend det sammen med nougatmassen. Hæld moussen op i en boblekrans fra By Ditte Julie. Stil herefter moussen på frys natten over.

2
Mørdej

Kom flormelis, mel og cake factor op i en skål og smuldr smør heri mellem hænderne. Ælt æggeblommer ned i dejen en efter en. Stop med at ælte straks når dejen er glat og hænger sammen. Læg dejen i en pose på køl i minimum 30 minutter.

3
Kirsebærmazarin

Ælt sukker, smør og marcipan sammen til en ensartet masse uden klumper. Tilsæt æg og ælt igen til massen er homogen. Rør herefter kirsebærstøv i mazarinmassen.

Rul mørdejen ud i ca. 2-3 mm tykkelse, og kom mørdejen i en rund tærtering fra By Ditte Julie (18 cm i diameter). Udstik herefter en midte på 7 cm i diameter i midten af mørdejen med en udstikker fra By Ditte Julie. Kom en mørdejskant omkring udstikkeren på 1,5 cm i højden. Fyld kirsebærmazarinen i den ubagte tærte. Halvér amarena kirsebær og pres dem let ned i mazarinmassen.

Du kan se i denne video, hvordan jeg laver hullet i tærten.

Bag tærten ved 190 grader varmluft i 20-25 minutter. Lad tærten køle af.

4
I øvrigt

Placér tærten på det ønskede fad. Befri nougatmoussen fra silikoneformen og placér den oven på tærten. Pynt kagen med skovsyre, chokoladekugler og kirsbærstøv.