Påskeæg med lakrids og hvid chokolade

32 CHOKOLADER
GLUTENFRI

Hjemmelavede påskeæg i hvid chokolade med cremet fyld med smag af lakrids.

Jeg elsker selv kombinationen af hvid chokolade og lakrids – til tider også med et tvist af hindbær.

Lav halve chokoladeæg som jeg har gjort her, eller sæt to halve sammen til et helt hjemmelavet chokoladeæg, som jeg har gjort her.

Ingredienser

CHOKOLADESKALLER

20 g kakaosmør, neutral
guldstøv
rød og hvid Power Flower/kakaosmør
300 g god hvid chokolade

Hvid chokoladeganache med lakrids

80 g god hvid chokolade
0,5 dl piskefløde
1 nip salt
0,5 tsk lakridspulver 

Fremgangsmåde Udskriv

1
CHOKOLADESKALLER

Puds en en By Ditte Julie chokoladeform, påskeæg grundigt med vat. Se evt. denne video, hvor jeg viser hvordan og forklarer hvorfor.

Temperér neutralt kakaosmør og indfarv to portioner i hhv. guld og lyserød. Sprøjt med begge tilfældigt ved hjælp af en tandbørste i en chokoladeform.

Temperér chokolade og fyld i formen. Bank/ryst overskydende chokolade ud igen. Skrab overfladen og stil den på køl. Gem overskydende chokolade til at lukke chokoladerne med til sidst.

2
Hvid chokoladeganache med lakrids

Hak chokolade og kom den i en skål. Varm fløde op. Tilsæt salt og lakrids i fløden og hæld blandingen over chokoladen. Rør indtil chokoladen er opløst. Kom blandingen på en sprøjtepose og læg den på køl.

Fyld blandingen i chokoladeskallerne. Luk chokoladerne med den overskydende chokolade.

Stil chokoladerne på køl og bank dem herefter ud af formen.

Tips

Du kan bruge hvilke som helst af mine By Ditte Julie chokoladeforme, så du får lige præcis den form på dine chokolader, som du ønsker.

Chokoladetemperering kan være lidt af en udfordring, og vi vil jo alle sammen gerne opnå en flot blank chokolade med et godt knæk. I videoen her, viser jeg, hvordan du tempererer hvid chokolade i en mikrobølgeovn.