Påskeæg med saltet mælkechokoladeganache

32 chokolader
Glutenfri

Ingredienser

Chokoladeskaller

20 g kakaosmør, neutral
guldstøv
1,5 blomst af hvid Power Flower
400 g god mørk chokolade

Mælkechokoladeganache

150 g god mælkechokolade
1,25 dl piskefløde
1 nip havsalt

Fremgangsmåde Udskriv

1
Chokoladeskaller

Puds en By Ditte Julie chokoladeform, påskeæg, med vat. Temperér ufarvet kakaosmør og bland guldstøv heri samt hvid kakaosmør. Lav penselstrøg af først hvid kakaosmør med en tynd pensel og lad det sætte sig. Dernæst af guld kakaosmør med en lidt tykkere pensel og lad sætte sig igen. Temperér chokolade. Fyld den tempererede chokolade i formen og bank herefter overskydende chokolade ud af formen. Stil formen med chokoladeskallerne på køl. Gem overskydende chokolade til at lukke chokoladerne med til sidst.

2
Mælkechokoladeganache

Hak chokolade groft og kom den i en kande. Varm fløde og salt op i en tykbundet gryde. Hæld den varme flødeblanding over den hakkede chokolade og rør godt. Hæld ganachen på en sprøjtepose og lad den køle af, inden du fylder den i chokoladeskallerne.

Fyld ganache i chokoladeskallerne. Temperér den overskydende chokolade igen, så du kan lukke chokoladerne. Hæld chokolade over skallerne og skrab forsigtigt overfladen, så chokoladerne ikke får “fødder”. Lad de fyldte chokolader sætte sig i formen før de bankes ud.

Tips

Husk at pudse dine forme inden brug, så chokoladerne bliver flotte og blanke samt lettere at få ud. I denne video viser jeg, hvordan jeg pudser mine forme, så jeg får vellykkede fyldte chokolader.