Påskemoussekage med hvid chokolade og passionsfrugt

6-8 personer
Glutenfri

En påske kage i de smukkeste pastelnuancer med blide og rare smage.

Jeg har udfordret mig selv og tænkt i nye former. Dét er der kommet denne påskelagkage ud af. En bund med masser af hvid chokolade, en frisk mousse af passionsfrugt og til sidst en blid hvid chokolademousse.

Har du ikke samme silikoneform, som jeg har brugt, kan du sagtens støbe kagen i en almindelige justerbar kagering.

Ingredienser

Blondie bund

60 g smør
60 g god hvid chokolade
60 g lyst rørsukker
60 g æggehvider
60 g mandler uden hinde

Passionsmousse

1,5 blad husblas
6 passionsfrugter
25 g lyst rørsukker
25 g god hvid chokolade
1,5 dl piskefløde

Hvid chokolademousse med vanilje

1,5 blad husblas
2,5 dl piskefløde
1 tsk vaniljepasta
130 g god hvid chokolade

Chokoladeovertræk

150 g god hvid chokolade
1 dl piskefløde
1 spsk glukosesirup
1 tsk vaniljepulver

Samling

guldstøv
gul velvetspray

Glaze

3 blade husblas
75 g glukosesirup
1 tsk vaniljepasta
75 g hvidt sukker
45 g vand
50 g kondenseret mælk
75 g god hvid chokolade
lys rosa og gul pastafarve fra By Ditte Julie
guldstøv

I Øvrigt

tuilles
rød skovsyre

Fremgangsmåde Udskriv

1
Blondie bund

Smelt smør og chokolade i en gryde. Pisk sukker og æggehvider lyst og luftigt. Vend chokoladeblandingen forsigtigt sammen med æggeblandingen. Hak mandler fint og vend i dejen. Hæld dejen i en rund indsatsform fra By Ditte Julie bag ved 180 grader i 18-20 minutter. Lad bunden køle i formen og stil den herefter på frys.

2
Passionsmousse

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i ca. 10 minutter. Halvér passionsfrugter og skrab frugtkødet ud. Kom i en gryde og bring i kog. Sigt herefter kernerne fra, så du kun har saften tilbage. Kom saften tilbage i gryden sammen med sukker og lad koge til sukkeret er opløst. Kom den udblødte husblas op i den varme saft. Hak chokolade og rør ud i den lune saft. Pisk fløde til en let skum og vend forsigtigt sammen med passionsfrugtsaften over 3 omgange. Hæld moussen i en rund indsatsform fra By Ditte Julie. Stil moussen på frys i minimum 4-5 timer.

3
Hvid chokolademousse med vanilje

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i ca. 10 minutter. Varm fløde og vanilje stille op i en gryde. Hak chokolade og rør ud i den lune fløde. Hæld moussen i en rund indsatsform fra By Ditte Julie. Stil moussen på frys i minimum 4-5 timer.

4
Chokoladeovertræk

Smelt alle ingredienser langsomt i en gryde. Befri blondie bunden fra silikoneformen og placér den på en bagerist med noget til at samle op nedenunder (evt. en bradepande). Hæld chokoladen over den frosne bund. Placér på et serveringsfad og stil på køl natten over.

5
Samling

Pensl chokoladebunden med guldstøv.

Befri passionsmoussen fra silikoneformen. Spray med gul velvetspray og placér den på toppen af chokoladebunden.

6
Glaze

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i ca. 10 minutter. Giv glukosesirup, vanilje, sukker og vand et lille opkog indtil sukkeret er opløst. Tilsæt kondenseret mælk og tag det af varmen. Tilsæt husblas og rør det forsigtigt i massen. Hak chokoladen og hæld den op i en høj kande og hæld den varme væske op til chokolade. Blend det sammen med en stavblender. Det er vigtigt, at stavblenderen kommes skråt ned i kanden, så der ikke skabes lufthuller, ligesom stavblenderen ikke må fjernes fra bunden, mens der blendes. Del glazen i tre – to små og en større. Indfarv den ene lille portion med gul og den anden lys rosa. Lad den største portion forblive neutral. Lad portionerne køle ned til ca. 35-37 grader.

Befri chokolademoussen fra indsatsformen og placér den på en rist med noget under, som tager overskydende glaze. Hæld først den største portion over moussen ved zig-zag bevægelser. Hæld herefter de to små portioner over tilfældigt. Blæs med en føntørre eller lignende. Drys med guld.

Placér moussen på toppen af passionsmoussen.

Hvis du har brug for guides eller tips til at arbejde med glaze, kan de se en masse under How To-kategorien.

7
I øvrigt

Pynt kagen med det, du har og har lyst til. Jeg har brugt en rest af glutenfri tuilles.

Tips

Jeg er den grad gået all-in på pynten af denne kage. Undlad evt. velvetspray eller glaze, hvis du synes, det bliver for står en mundfuld. Lad i stedet mousserne stå nøgne, hvilket også giver et virkelig fint og roligt udtryk.

Husk altid at aktivere silikonen ved at skylle formene med varmt vand, inden de fyldes med mousse. Det gør ikke noget, at der er små vanddråber i – det er vigtigt ikke at tørre af med en klud/et viskestykke. Når kagerne skal ud af formen, skal de være fuldstændig dybfrosne. Tø dem langsomt op på køl i et par timer efter de er befriet fra formen.