Påskemoussekage

6-8 personer

En vaskeægte påskekage i tre lag. Denne kage er så super smuk og smager himmelsk.

Jeg har virkelig leget med teknikker, pynt og udtryk i denne kage så kast dig ud i det sammen med mig! Jeg har lavet how to videoer der gennemgår teknikkerne, så vi sammen kan lykkes!

Ingredienser

BLONDIE BUND

60 g smør
60 g god hvid chokolade
60 g lyst rørsukker
60 g æggehvider
60 g mandler uden hinde

HVID CHOKOLADEMOUSSE MED VANILJE

1,5 blad husblas
2,5 dl piskefløde
1 tsk vaniljepasta
130 g god hvid chokolade

Limemousse med basilikum

1,5 blad husblas
3 økologiske limefrugter, saften her og skallen fra 2
18 blade basilikum
50 g lyst rørsukker
50 g skyr, neutral
1 dl piskefløde

Chokoladeovertræk

150 g god hvid chokolade
gul pulverfarver

Samling

gul velvetspray

GLAZE

3 blade husblas
75 g glukosesirup
1 tsk vaniljepasta
75 g hvidt sukker
45 g vand
50 g kondenseret mælk
75 g god hvid chokolade
gul pastafarve fra By Ditte Julie

chokoladelåg

150 g god hvid chokolade, 38%
chokoladekugler
frisk basilikum

Fremgangsmåde Udskriv

1
BLONDIE BUND

Smelt smør og chokolade i en gryde. Pisk sukker og æggehvider lyst og luftigt. Vend chokoladeblandingen forsigtigt sammen med æggeblandingen. Hak mandler fint og vend i dejen. Hæld dejen i en rund indsatsform fra By Ditte Julie bag ved 180 grader i 18-20 minutter. Lad bunden køle i formen og stil den herefter på frys.

2
HVID CHOKOLADEMOUSSE MED VANILJE

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i ca. 10 minutter. Varm fløde og vanilje stille op i en gryde. Hak chokolade og rør ud i den lune fløde. Hæld moussen i en rund indsatsform fra By Ditte Julie. Stil moussen på frys i minimum 4-5 timer.

3
Limemousse med basilikum

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i ca. 10 minutter. Blend limeskal, basilikum og sukker fint i en minihakker. Kom sukkeret og limesaft i en gryde og bring i kog. Kom den udblødte husblas op i den lune lage, når alt sukkeret er smeltet. Lad lagen køle kort og rør herefter skyr ud heri. Pisk fløde til en let skum og vend forsigtigt i sukkerblandingen over 3 omgange. Kom evt. moussen på en sprøjtepose, så den er lettere at fordele i silikoneformen. Fordel moussen i en rund indsatsform fra By Ditte Julie.

4
Chokoladeovertræk

Temperér chokolade og hæld i en rund indsatsform fra By Ditte Julie (18,5 cm i diameter). Cirkulér chokoladen rundt i formen. Sæt formen på frys til chokoladen har sat sig. Befri bunden og placér den i formen med chokoladeskallen. Luk evt. skallen tæt til bunden med lidt ekstra chokolade. Stil den på frys kort til chokoladen har sat sig. Befri bunden fra formen og placér den på et serveringsfad.

Se evt. denne video, hvor jeg viser, hvordan jeg gør.

5
Samling

Befri den hvide chokolademousse med vanilje og spray med gul velvetspray. Placér moussen på chokoladebunden.

6
GLAZE

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i ca. 10 minutter. Giv glukosesirup, vanilje, sukker og vand et lille opkog indtil sukkeret er opløst. Tilsæt kondenseret mælk og tag det af varmen. Tilsæt husblas og rør det forsigtigt i massen. Hak chokoladen og hæld den op i en høj kande og hæld den varme væske op til chokolade. Tilsæt farve. Blend det sammen med en stavblender. Det er vigtigt, at stavblenderen kommes skråt ned i kanden, så der ikke skabes lufthuller, ligesom stavblenderen ikke må fjernes fra bunden, mens der blendes. Lad glazen køle ned til ca. 35-37 grader.

Befri limemoussen fra indsatsformen og placér den på en rist med noget under, som tager overskydende glaze. Hæld glazen over moussen med zig-zag bevægelser.

Placér moussen på toppen af chokolademoussen.

Hvis du har brug for guides eller tips til at arbejde med glaze, kan de se en masse under How To-kategorien.

7
chokoladelåg

Temperér chokolade og smør den ud på et stykke kageplast eller en silikonemåtte med en kagespartel. Lad chokoladen sætte sig kort. Udstik først en stor cirkel (ca. 8-9 cm i diameter) med en By Ditte Julie udstikker. Udstik herefter mindre cirkler med små udstikkere eller tyller. Kom chokoladen på køl. Når chokoladen har sat sig helt befries de forskellige chokoladelåg.

Placér ca. 3 chokoladekulger på kagens top og placér chokoladelåget herpå. Pynt med frisk basilikum.

Tips

Husk altid at aktivere silikonen ved at skylle formene med varmt vand, inden de fyldes med mousse. Det gør ikke noget, at der er små vanddråber i – det er vigtigt ikke at tørre af med en klud/et viskestykke.

Når kagerne skal ud af formen, skal de være fuldstændig dybfrosne. Tø dem langsomt op på køl i et par timer efter de er befriet fra formen.

Se denne how to video, hvor jeg viser teknikken bag en smørblød mousse, som ikke skiller.