Passionsfrugt desserter

6 desserter

Smukke, elegante nytårsdesserter, der er perfekte til at afslutte en dejlig nytårsmiddag.

Desserten består af en sprød mørdej med vanilje, en blød mazarin med knas, frisk mousse af passionsfrugt og på toppen en syrlig marengs.

Ingredienser

Passionsfrugtmousse

3 blade husblas
250 g passionsfrugter, ca. 10 stk (saft + frugtkød)
1 tsk vaniljepasta
50 g lyst rørsukker
1 citron, saften heraf
2,5 dl piskefløde

Mørdej

150 g kage hvedemel
60 g flormelis
1 tsk vaniljepasta
75 g smør, blødt
2 æggeblommer

Mazarin m. karamel og mandler

100 g lyst rørsukker
100 g blødt smør
100 g ren rå marcipan
2 æg
35 g gold chokolade
35 g mandelsplitter

Limemarengs

70 g æggehvider
70 g hvidt sukker
70 g flormelis
1 økologisk lime, skallen heraf

I øvrigt

100 g gold chokolade
guldstøv

Fremgangsmåde Udskriv

1
Passionsfrugtmousse

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 10 minutter. Halvér passionsfrugter og skrab frugtkødet ud. Kom i en gryde sammen med vanilje, sukker og citronsaft. Bring i kog til sukkeret er smeltet og sigt herefter kernerne fra, så du kun har saften tilbage. Kom den udblødte husblas op i den varme saft og lad det svale. Pisk fløde til en let skum og vend forsigtigt sammen med passionsfrugtsaften over 3 omgange. Kom moussen på en sprøjtepose og fyld en silikoneform med 6 halvkugler (7,5 cm i diameter). Kom moussen på frys i minimum 3 timer.

2
Mørdej

Kom mel, flormelis og vanilje op i en stor skål og smuldr smør heri mellem hænderne. Ælt æggeblommer i dejen. Stop med at ælte så snart dejen er glat og hænger sammen. Læg dejen i en pose på køl i minimum 30 minutter.

3
Mazarin m. karamel og mandler

Ælt sukker, smør og marcipan sammen til en ensartet masse uden klumper. Tilsæt æg og ælt igen til massen er homogen. Hak chokolade mellem groft og vend i mazarinmassen sammen med mandelsplitterne.

Rul mørdejen ud i 2 mm tykkelse. Kom mørdejen i 6 små tærteforme (ca. 8 cm i diameter). Fyld mazarinen i den ubagte tærte. Bag tærterne ved 190 grader varmluft i 20-25 minutter. Lad tærterne køle helt.

4
Limemarengs

Pisk æggehvider skummende. Tilsæt hvidt sukker lidt efter lidt mens der fortsat piskes. Pisk til en sej marengs. Sigt flormelis ned i massen og vend den forsigtigt sammen med limeskal. Kom marengsen i en sprøjtepose med en rund tylle.

Befri tærterne fra deres form. Befri moussehalvkuglerne og placér dem ovenpå de små tærter, med hvælvingen opad. Sprøjt derefter marengsen ud på de små mousse halvkugler.

5
I øvrigt

Temperér chokolade. Krøl herefter et stykke bagepapir sammen og glat det let ud igen. Hæld herefter den tempererede chokolade ud på bagepapiret og lad det sætte sig. Pensl guldstøv ud på chokoladen og bryd herefter chokoladen op i brudstykker og placér dem på marengsen.