Passionsfrugtmousse m. pistacie og ananas

8-10 personer
Glutenfri

En æstetisk og eksotisk moussekage.

Denne sirlige moussekage består af en sød frugtmousse med passionsfrugt, pistaciebunde, creme med tropisk ananas og til sidst en blid vaniljemousse for at samle det hele.

Ingredienser

Passionsfrugtmousse

1 blad husblas
100 g passionsfrugt, svarer til ca. 6 stk
0,5 økologisk citron, skallen og saften heraf
0,5 tsk vaniljepasta
1 spsk lyst rørsukker
1 dl fløde

Pistaciebund

50 g grønne pistacienødder
50 g mandler
50 g flormelis
50 g æggehvider
2 spsk flormelis
1 nip salt

Ananascreme

2 blade husblas
200 g ananas
2 økologiske citroner, skallen og saften heraf
2 spsk lyst rørsukker
1 tsk majsstivelse
1 spsk vand
2 æggeblommer
2 æg
20 g smør, koldt

Vaniljemousse

2,5 blade husblas
30 g lyst rørsukker
1 tsk vaniljepasta
2,5 dl piskefløde
1,5 dl A38, 1,5%

I øvrigt

100 g god hvid chokolade
gul pulverfarve
grønne pistacienødder

Fremgangsmåde Udskriv

1
Passionsfrugtmousse

Udblød husblas i rigeligt vand i ca. 10 minutter. Kom passionsfrugt, citronskal og saft, vanilje og sukker op i en gryde og lad det koge under et låg til sukkeret er opløst. Tag det af varmen og sigt det gennem en si, så du kun har saften tilbage. Rør herefter den udblødte husblas i og lad det svale lidt. Pisk herefter fløden til en let skum og vend forsigtigt flødeskummen sammen med saften (gerne ad tre omgange) til en mousse. Hæld moussen op i en aflang indsatsform fra By Ditte Julie. Stil moussen på frys i 3 timer.

2
Pistaciebund

Blend pistacienødder, mandler og flormelis til fint mel i en foodprocessor. Pisk æggehvider med flormelis til en lys og luftig marengs. Vend forsigtigt salt og pistacie-mandel mel i marengsen. Fordel dejen i en aflang tærteform (26,5 x 10 cm). Bag bunden ved 180 grader i 12-15 minutter. Lad bunden køle af i formen.

3
Ananascreme

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 10 minutter. Kom ananas, citronsaft og skal og sukkeret op i en gryde og bring det i kog under låg. Pres ananasblanding gennem en finmasket si, så du kun har lagen tilbage. Opløs majsstivelsen i vand og rør det sammen med æggeblommer og æg. Hæld i en tynd stråle æggeblandingen ned i ananaslagen under konstant piskning, mens cremen langsomt varmes op og tykner. Når cremen er kogt igennem i et minuts tid, tages den af varmen og svaler i 5 minutter. Rør små tern af koldt smør i cremen. Tilsæt til slut den udblødte og afdryppede husblas direkte til cremen. Kom cremen op i en frysepose eller sprøjtepose.

Befri pistaciebunden fra formen og rengør formen. Placer tærteformen omkring tærten igen og kom herefter et stykke kageplast langs formens indvendige kant. Kom ananascremen over pistaciebunden og glat overfladen ud, så cremen er jævnt fordelt. Kom den herefter på frys til cremen er kølet lidt ned (det tager ca. 10 minutter). Herefter befries passionsfrugtmoussen fra silikoneformen og lægges ned i cremen. Pres moussen let ned og glat overfladen igen. Kom herefter kagen på frys igen i 2 timer.

4
Vaniljemousse

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 10 minutter. Kom sukker, vanilje og 0,5 dl fløde op i en gryde og varm op, indtil sukkeret er smeltet. Rør den udblødte husblas i blandingen. Vend herefter A38 i blandingen. Pisk resten af fløden til en let flødeskum, og vend det sammen med blandingen af A38 og vanilje.

Fordel cirka halvdelen af massen i en stor aflang silikoneform fra By Ditte Julie. Befri herefter bunden med creme og mousse og kom den ned i vaniljemoussen, så cremen og moussen vender ned af. Pres bunden let ned i formen og skrab det overskydende mousse af. Stil kagen på frys i 3 timer eller natten over.

Befri kagen fra silikoneformen og placér den på et fad og kom kagen i køleskabet natten over, så kagen langsomt tør op. Så undgår du at kagen “sveder”.

5
I øvrigt

Temperér chokolade. Rør lidt gul pulverfarve i chokoladen. Krøl herefter et stykke bagepapir sammen og glatte det let ud igen og hæld derefter chokoladen på. Lad chokoladen sætte sig og bræk herefter chokoladen i brudstykker.

Pynt herefter kagen med chokolade brudene og hakkede pistacienødder.

Tips

Husk altid at aktivere silikonen ved at skylle formene med varmt vand, inden de fyldes med mousse. Det gør ikke noget, at der er små vanddråber i – det er vigtigt ikke at tørre af med en klud/et viskestykke.
Når moussen skal ud af formen, skal de være fuldstændig dybfrosne. Tø dem langsomt op på køl i et par timer efter de er befriet fra formen.

Se denne how to video, hvor jeg viser teknikken bag en smørblød mousse, som ikke skiller.