Rabarbermoussekage m. vanilje og pistacie

10-12 personer
Glutenfri

En sand sommerkage til de varme sommeraftener.

Nederst er en lækker, glutenfri bund af grønne pistacienødder og mandler. Herpå er støbt en smuk rosa rabarbermousse som er omkranset af en blid vaniljemousse med et strejf af citron.

Alle smage i denne moussekage emmer af masser af sommer, varme og lyse nætter.

Ingredienser

Rabarberkompot

2 blade husblas
500 g rabarber, friske eller frosne
1 tsk vaniljepasta
150 g lyst rørsukker
1 økologisk citron, skallen og saften heraf

Pistaciebund

50 g grønne pistacienødder
50 g mandler
50 g flormelis
50 g æggehvider
2 spsk flormelis
et nip salt

Rabarbermousse

2,5 blade husblas
rabarberkompot (opskriften ovenfor, resten)
25 g lyst rørsukker
2 dl piskefløde

Vaniljemousse med citron

4 blade husblas
3 dl piskefløde
1 tsk vaniljepasta
1 økologisk citron, skallen og saften heraf
2 dl cremefraiche, 38%

I øvrigt

grønne pistacienødder
spiselige blomster

Fremgangsmåde Udskriv

1
Rabarberkompot

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i mindst 10 min. Rens rabarberne og skær dem ud i små stykker. Kom vaniljepasta, sukker, rabarber og citronskal og -saft op i en gryde og bring det i kog. Lad det herefter simre i 10 min. til rabarberne er møre og væden er kogt væk. Blend kompotten fint med en stavblender. Tag 300 g fra til kompot og bland husblassen ud heri. Hæld kompotten i en boblekrans fra By Ditte Julie og stil den på frys i minimum 3 timer. Resten af kompotten skal bruges til mousse, så den kan du bare opbevare i gryden indtil da.

2
Pistaciebund

Blend pistacienødder, mandler og flormelis til fint mel. Pisk æggehvider sammen med 2 spsk flormelis til en luftig marengs. Vend nøddemel sammen med marengs sammen med salt. Fordel dejen i en justerbar kagering (18 cm i diameter). Bag bunden ved 180 grader i 10-12 minutter. Lad bunden køle af på en bagerist. Når bunden er kølet af, placerer du et stykke kageplast langs kanten, så den er klar til rabarbermousse senere hen.

3
Rabarbermousse

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i ca. 10 minutter. Varm rabarberkompotten forsigtigt op igen sammen med sukker. Når sukkeret er opløst tages gryden af varmen og husblassen røres ud i kompotten. Pisk fløde til en let skum. Vend forsigtigt kompot og flødeskum samme over flere omgange, så du ikke slår for meget luft ud af flødeskummen. Hæld rabarbermoussen over pistaciebunden og sæt den på frys i minimum 3 timer.

4
Vaniljemousse med citron

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i ca. 10 minutter. Lun 1 dl piskefløde sammen med vanilje og citronskal og -saft op ved lav varme (den må ikke koge). Pisk i mellemtiden de resterende 2 dl piskefløde til en let flødeskum. Tag gryden af varmen og tilsæt den udblødte husblas og rør det sammen. Rør creme fraiche sammen med den lune fløde og vend herefter flødeskummen i lidt efter lidt. Hæld moussen op i en sprøjtepose.

Når rabarbermoussen har sat sig, befries den fra kagering og kageplast. Rengør kageringen og udvid den med 2-3 cm. Placér herefter kageringen rundt om kagen (sørg for at kagen står i midten af kageringen) med kageplast langs kanten. Fyld vanilje/citronmoussen rundt om og over rabarbermoussen. Sæt kagen på frys i minimum 3 timer.

5
I øvrigt

Befri kagen og rabarberkompotten fra formene og placér rabarberkransen ovenpå kagen. Pynt til sidst med finthakkede pistacie og spiselige blomster.

Tips

Se denne how to video, hvor jeg viser teknikken bag en smørblød mousse, som ikke skiller.