Romkugler

35-40 små kugler

En af de helt gode klassikere nemlig romkugler. Det er en absolut go to, når der skal vælges kage nede i bageren.

Jeg tyr ofte selv til at lave hjemmelavede romkugler, af overskydende marmelade og kagerester. Det er en af de absolut letteste hverdagskager og børnene kan nemt hjælpe til.

Ingredienser

Romkuglemasse

400 g kagerester (fx vandbakkelse, wienerbrød, gærdej)
75 g mørk chokolade
100 g gold chokolade
125 g ren rå marcipan
2 spsk marmelade (din yndlings)
1,5 tsk vaniljepaste
1,5 tsk romessens

i øvrigt

Fremgangsmåde Udskriv

1
Romkuglemasse

Smuldr kagerester i en stor skål. Smelt chokolade og kom i kageresterne. Riv marcipan og kom op i skålen. Vend marmelade, vanilje og romessens i dejen og ælt det hele godt sammen. Tril massen til små kugler.

2
I øvrigt

Tril hver kugle i krymmel.