Scones med mørk chokolade
10-12 scones
Scones er klassisk, simpelt og lækkert.
Denne opskrift er med mørke chokoladeknapper – som jeg elsker det! Men hvid chokolade, tranebær eller måske appelsin er også skønt!
Brug dem til klassisk afternoon tea som de oprindeligt stammer fra eller kom dem i madpakken til ungerne.
Ingredienser
scones
500 g hvedemel
2 tsk bagepulver
1 nip salt
0,5 tsk kardemomme
40 g lyst rørsukker
125 g smør, koldt
3,5 dl kærnemælk
150 g mørk chokolade
1 æg til pensling
Fremgangsmåde Udskriv
scones
Bland alle tørre ingredienser. Skær smør i tern og tilsæt til melblandingen. Smuldr smørret i blandingen til det minder om brødkrummer. Brug gerne en røremaskine med en spartel/krog så du ikke varmer smørret med dine hænder. Tilsæt kærnemælk og saml dejen. Vend chokolade i dejen.
Drys mel på bordet og vend dejen ud herpå. Saml dejen og udrul den herefter i ca. 1-1,5 cm i højden. Skær mindre stykker og placér dem på en bageplade beklædt med en airmåtte eller et stykke bagepapir.
Pensl med et sammenpisket æg. Bag dem ved 200 grader varmluft i 15-18 minutter.
Tips
Er du ikke til mørk chokolade kan du snildt erstatte den yndlings chokolade! Du kan også undlade chokolade helt og i stedet servere dem med en lækker citroncurd eller saltkaramel.