Sirupskager

6 kager

Da jeg lavede min bog Kageminder, lavede jeg min udgave af min kære veninde, Lisbeth Østergaards, kageminde. Nemlig sirupslagkagen.

Den er endnu engang blevet nyfortolket. De samme, klassiske smage af sirup og brun farin men med et nyt udtryk.

Den klassiske bradepandekage er piftet op med en lækker og luftig hvid chokladecreme og et tvist af abrikos.

Ingredienser

Sirupsbunde

50 g smør, blødt
5 g lyst rørsukker
80 g brun farin
2 æg, str. M/L
250 g kage hvedemel
10 g natron
2 tsk cake factor
13 g mørk sirup
1 dl kærnemælk

Hvid chokoladecreme med citron

4 blade husblas
285 g god hvid chokolade
1 økologisk citron, skallen og saften heraf
7 dl piskefløde

Abrikosindlæg

20 g tørrede abrikoser
1 tsk vaniljepasta
2 spsk lyst rørsukker
1,5 dl vand

Chokoladelåg

150 g god mørk chokolade
kakaopulver
guldstøv

Fremgangsmåde Udskriv

1
Sirupsbunde

Pisk smør, sukker og farin til en luftig æggesnaps. Tilsæt æg og pisk godt. Sigt mel, natron og cake factor i en skål og vend det herefter i æggesnapsen. Rør sirup og kærnemælk sammen og vend i dejen. Fordel dejen i 12 silikoneforme fra By Ditte Julie (9 cm i diameter). Bag bundene ved 175 grader varmluft i 12-15 minutter. Lad bundene køle i formen og befri dem herefter fra formen.

2
Hvid chokoladecreme med citron

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i minimum 10 minutter. Hak chokolade groft og kom i en dyb skål. Varm fløde og citron op til lige under kogepunktet. Hæld den meget varme fløde henover chokoladen og rør det forsigtigt sammen til al chokoladen er opløst. Tilsæt straks den afdryppede, udblødte husblas til chokoladefløden og rør det sammen. Hæld massen over i en ren skål, dæk overfladen med husholdningsfilm, der trykkes helt ned på overfladen, og sæt blandingen på køl i minimum 3 timer til chokoladefløden er tyknet og helt køleskabskold (maks 5 grader).

3
Abrikosindlæg

Kom abrikoser, vanilje, sukker og vand i en gryde. Lad det langsomt varme op på det laveste blus. Når blandingen er nær kogepunktet, slukkes for varmen og lad massen køle.

4
Chokoladelåg

Temperér chokolade. Smør chokoladen ud på en silikonemåtte. Udstik 6 cirkler med en By Ditte Julie udstikker. Drys bundene med kakaopulver.

Brug den overskydende chokolade til at lave chokoladebrud. Lav brud ved at krølle et stykke bagepapir sammen og glatte det let ud igen og hæld derefter chokoladen på. Lad chokoladen tørre og bræk herefter chokoladen i brudstykker. Pensl brudene med guldstøv.

5
Samling

Pisk den kolde chokoladecreme luftig med en elpisker. Kom cremen på en sprøjtepose med en rund, glat tylle.

Placér seks sirupsbunde på et serveringsfad. Sprøjt en krans af creme langs bundenes kant. Fyld midten med abrikossylt. Placér endnu en sirupsbund herpå. Sprøjt toppe af creme på hele bunden og placér chokoladelåg herpå. Pynt med chokoladebrud.