Små rabarbertærter m. mazarin og marengs

6 små tærter

En klassisk sommertærte med rabarber, men bagt som fine, små, elegante portionsanretninger.

Opskriften her er på helt en helt klassisk tærte med sprød mørdej, blød mazarin og en frisk og let syrlig bærmarmelade.

Ingredienser

MØRDEJ

60 g flormelis
1 tsk vaniljepasta
150 g hvedemel
75 g smør, blødt
2 æggeblommer

MAZARIN

100 g ren rå marcipan
100 g lyst rørsukker
100 g smør, blødt
2 æg, str. M/L
1 økologisk citron, skallen heraf

RABARBERMARMELADE

1 tsk vaniljepasta
100 g syltesukker
200 g rabarber, friske eller frosne
1 økologisk citron, skallen og saften heraf

MARENGS

70 g æggehvider
70 g hvidt sukker
70 g flormelis
hvid, mørk rosa og lys rosa pastafarve

Fremgangsmåde Udskriv

1
MØRDEJ

Kom flormelis, vanilje og mel op i en skål. Smuldr smør i mellem hænderne. Ælt æggeblommer ned i dejen. Stop med at ælte, når dejen er glat og hænger sammen. Læg dejen i en frysepose, tryk den flad og kom den på køl i minimum 30 minutter.

2
MAZARIN

Ælt marcipan, sukker og smør sammen til en ensartet masse. Tilsæt æg og citronskal og ælt massen glat. Kom massen på en sprøjtepose.

Rul mørdejen ud (2 mm i tykkelsen) og kom dejen i 6 små tærteforme (7 cm i diameter). Fyld mazarinmassen i de ubagte tærter og bag dem ved 190 grader varmluft i 15-20 minutter. Lad dem køle helt af.

3
RABARBERMARMELADE

Rens rabarber og skær dem ud i små stykker. Kom vanilje, sukker, rabarber og citronskal og -saft op i en gryde og bring det i kog. Lad det herefter simre i ca. 10 minutter til rabarberne er møre og væden er kogt væk. Tag gryden af varmen. Lad det køle helt ned.

Smør ca. 2 tsk. rabarbermarmelade ud på hver tærte.

Der vil være overskydende marmelade, men kom den på glas og i køleskabet. Så holder den sig i 2-3 uger på køl og er perfekt til nybagte boller med smør.

4
MARENGS

Pisk æggehvider skummende og tilsæt sukker. Pisk det til en sej marengs. Sigt flormelis i massen og vend det forsigtigt sammen. Fordel massen i 3 skåle og indfarv hver marengsmasse i hvid, mørk rosa og lys rosa. Hæld hver marengsmasse på sprøjtepose med forskellige tyller. Du kan evt. bruge en sprøjtepose med en adapter, så du kan skifte tylle undervejs.

Brug en tærtering til at tegne 6 ens ringe på bagsiden af et stykke bagepapir. Fæstn bagepapiret på en bageplade og afsæt små marengstoppe langs den tegnede kant, indtil du har 6 små marengskranse. Overskydende marengs kan anvendes til at lave små marengs kys. Bag dem ved 110 grader varmluft i 40-45 minutter. Når de er helt afkølet, placeres de på tærterne.

Tips

Mørdej er bare allerbedst på serveringsdagen. Dog kan du sagtens lave din mørdej klar et par dage i forvejen. Du kan opbevare den ubagte mørdej i en frysepose i køleskabet. Så skal den kun udrulles og bages på serveringsdagen.

Har du ikke små tærteringe, kan du lave én stor tærte i stedet. Denne opskrifter er til en tærtering på ca. 19 cm i diameter.