Snemænd med risalamandefyld

6 snemænd
Glutenfri

Jeg ELSKER ris a la mande. Det er virkelig en skøn dessert, hvis du spørger mig.

Jeg har tænkt den klassiske juledessert i nye udtryk og i stedet støbt chokoladeskaller med klassisk risalamande fyld og selvfølgelig kirsebærsauce.

Ingredienser

Chokoladeskaller

400 g god hvid chokolade

I Øvrigt

risalamande (jeg har brugt ca. en halv portion af denne opskrift)

Kirsebærsauce

1 blad husblas
1,5 dl amarena kirsebær med lage
1 økologisk citron, skallen og saften heraf
1 spsk brun farin

I Øvrigt

100 g ren rå marcipan
sort, rød og grøn pastafarve
stjernekrymmel

Fremgangsmåde Udskriv

1
Chokoladeskaller

Temperér chokolade. Hæld chokoladen i 6 silikonekugler fra By Ditte Julie og i 12 mindre halvkulgeforme. Ryst overskydende chokolade ud igen. Gem den overskydende chokolade til senere til at lukke flødebollerne med. Stil skallerne på køl i 30-60 minutter til de har sat sig.

2
I Øvrigt

Kom kold risalamande på en sprøjtepose og klip et hul. Fyld chokolade kuglerne (ikke halvkuglerne). Luk alle 6 kugler med en smule chokolade. Stil på frys.

Kuglerne behøver kun på frys hvis du ønsker at spraye dem med velvetspray.

3
Kirsebærsauce

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i ca. 10 minutter. Bring kirsebær, lage, citron og sukker i kog. Blend lagen direkte i gryden og giv det et kort opkog igen. Lad lagen svale en smule og rør den udblødte husblas ud heri. Kom i en sprøjtepose og lad køle helt (den må dog ikke sætte sig).

Fyld de 12 halvkugler med kirsebærsauce og stil dem på køl.

4
I ØVRIGT

Varm en pande op. Befri først halvkuglerne med kirsebærsauce. Varm kort kanten på to skaller op og saml dem til én kugle. Gør det samme med alle halvkugler, så du har 6 kugler med kirsebærsauce.

Befri kuglerne med risalamande. Placér en kugle med risalamande og kom en kirsebærkugle herpå med en smule chokolade. Gør det til du har 6 snemænd. Stil dem kort på frys inden de skal sprayes med velvetspray.

Del marcipan i to. Indfarv den ene portion med sort og form hatte. Del den sidste portion i to og indfarv i henholdsvis rød og grøn. Tril en stav af hver farve og sno de to sammen. Rul den ud og skær tørklæder. Sæt stjerner på hattene med en smule chokolade. Placér hat og tørklæde på hver snemand.

Tips

  • Jeg har valgt at spraye med hvid velvetspray. Du kan sagtens undlade dette. Du kan også indfarve den hvide chokolade med hvidt kakaosmør, for at åbne en hel is-hvid farve.