Solbærtærter

6 tærter

Jeg bliver ofte overrasket over, hvor smukke farver man kan få frem fra naturens side – og det er virkelig tilfældet med disse minitærter i blålige nuancer.

På mange måder er dette en helt klassisk tærte med sprød mørdej, blød mazarin og bær. Jeg har valgt at bruge solbær, men solbær kan nemt skifte ud med hindbær, brombær eller andre bær.

Ingredienser

Solbærmørdej

150 g kage hvedemel
60 g flormelis
1 tsk solbærstøv
75 g smør, blødt
2 æggeblommer

Solbærmazarin

100 g lyst rørsukker
100 g smør, blødt
100 g ren rå marcipan
2 æg
2 spsk solbærstøv

Solbærganache

50 g solbærpuré
0,5 dl piskefløde
150 g god hvid chokolade

Guf

50 g hvidt sukker
50 g æggehvider
1 nip havsalt
1 tsk solbærstøv

I øvrigt

frysetørrede solbær
spiselige blomster

Fremgangsmåde Udskriv

1
Solbærmørdej

Kom mel, flormelis og solbærstøv op i en stor skål og smuldr smør heri mellem hænderne. Ælt æggeblommer ned i dejen. Stop med at ælte når dejen er glat og hænger sammen. Læg dejen i en pose på køl i minimum 30 minutter.

2
Solbærmazarin

Ælt sukker, smør og marcipan sammen til en ensartet masse uden klumper. Tilsæt æg og ælt igen til massen er homogen. Rør solbærstøv i mazarinmassen.

Rul mørdejen ud i ca. 2 mm tykkelse og kom mørdejen op i 6 små tærteforme fra By Ditte Julie. Fyld solbærmazarinen halvt op i de ubagte tærter. Bag tærterne ved 190 grader varmluft i 15-20 minutter. Lad tærterne køle af.

3
Solbærganache

Varm solbærpuré og fløde op i en tykbundet gryde. Hak chokolade fint og kom i en skål. Hæld den varme blanding op i skålen til chokoladen og rør godt, så chokoladen smelter helt. Hæld ganachen på en sprøjtepose og sprøjt ganachen ud over tærterne.

4
Guf

Kom det hele op i en skål og smelt over vandbad. Sukkeret skal være opløst. Pisk herefter til en glat og sej guf. Det tager ca. 5 minutter. Kom guffen på sprøjtepose med en lille stjerne tylle. Afsæt en krans af guf rundt i kanten af dine tærter.

5
I øvrigt

Pynt tærterne med solbær og spiselige blomster.