Træstammer

12 træstammer

Helt klassiske træstammer som vi kender fra bageren – og så alligevel ikke helt… Jeg har nemlig skiftet marmeladen ud med karamel. Det giver en mere blød og mild smag end ellers. Prøv det eller brug i stedet marmelade, hvis du er mere til det helt klassiske.

Ingredienser

Træstammefyld

400 g kagerester (fx vandbakkelse, wienerbrød, gærdej)
75 g mælkechokolade
100 g gold chokolade (du kan faktisk helt selv bestemme, hvilke chokolade du bruger)
125 g ren rå marcipan
2 spsk kondenseret mælk (dulce de leche) eller marmelade
2 tsk romessens/eller rom
et nip havsalt

Marcipanovertræk

500 g ren rå marcipan
250 g flormelis
50 g glukosesirup
brun pastafarve
gulvstøv

I øvrigt

evt. overskydende dulce de leche
150 g gold chokolade (eller den du ønsker)
lidt klar alkohol (mørk rom kan også bruges i denne)
guldstøv
spiseligt blad guld

Fremgangsmåde Udskriv

1
Træstammefyld

Smuldr kagerester i en stor skål. Smelt chokolade og kom i kageresterne. Riv marcipan og kom op i skålen. Vend karamel eller marmelade, romessens og salt i dejen og ælt det hele godt sammen. Kom den på køl og lad den trække lidt. Mens du venter, kan du lave marcipanovertrækket.

2
Marcipanovertræk

Ælt marcipan, flormelis og glukosesirup sammen.

Del den op i tre portioner. Indfarv en portion med en smule brun og guld, en med en smule mere brun og lad den sidste del være neutral. Pak portionerne ind i husholdningsfilm og læg dem på køl i 30-60 minutter.

3
I øvrigt

Træstammedejen deles i 6 lige store portioner og udrulles herefter til stave på 10-15 cm. Halvér herefter stavene, så du har 12 træstammer.

Tag marcipanen ud af køleskabet. Tril hver farve ud i små lille stave og pres alle tre sammen. Sno herefter den store stav og kram den sammen. Gentag dette indtil du får den ønskede marmorerede effekt. Udrul marcipanen til en firkant og skær dem til, så marcipanen passer til træstammestavene.

Pensl et tyndt lag af karamel på marcipanen (som lim). Placér træstammerne og fold marcipanen omkring og skær overskydende fra. Fortsæt med hver træstamme.

Smelt chokolade og dyp hver ende i chokoladen. Kom lidt guldstøv i en lille skål og kom et par dråber alkohol heri. Pensl nogle små striber imellem marmoreringen og pynt med blad guld.