Wienerbrød

Wienerbrød er kendt for de mange lag. De mange lag gør det lækkert og luftigt! Til gengæld er det også de mange lag, der kan gøre wienerbrødet til lidt af en udfordring. Her i videoen hjælper jeg dig igenne de mange lag.

Wienerbrød har ry for at være lidt af en vanskelighed, hvor der skal tælles og foldes helt korrekt. Men frygt ej, i denne how to hjælper jeg dig igennem de mange lag.

Jeg har brugt denne opskrift i videoen.

Ingredienser

WIENERBRØDSDEJ

25 g gær
2 dl kold sødmælk
40 g lyst rørsukker
50 g blødt smør
400 g hvedemel, ca.
1 æg, str M/L
375 g koldt smør

Fremgangsmåde Udskriv

1
WIENERBRØDSDEJ

Gær, mælk og sukker røres sammen. Tilsæt 2/3 af melet og ælt/rør det godt sammen. Tilsæt æg og det bløde smør (50 g), og kom resten af melet i dejen. Ælt det godt sammen. Det er en let våd dej, så kom godt med mel på bordet og rul/fold dejen ind under sig, og stil til hævning i ca. 1 times tid.

Når dejen er ved at have hævet, tages det kolde smør (375 g) og bankes fladt. Fold det sammen og bank igen. Det skal have nogle gange, så det bliver smidigt og ligner dejen (ja, det lyder underligt).

Udrul wienerbrødsdejen til en firkant, placer smørret i midten og fold dejen ind over smørret. Vend dejen om, så lukninger ligger mod bordpladen. Rul forsigtigt dejen ud til en rektangel, så du kan folde det ind mod hinanden. Først 1/3 ind mod midten og herefter den anden 1/3 ind over det først-foldede stykke. En såkaldt ”3-foldning”. Læg dejen på køl mellem hver foldning i ca. 15 min. og gentag 3 gange. Den skal være foldet 27 gange (hedder det).

Dejen rulles endelig ud (forsigtigt) ca. 40 x 40 cm. Smør det ønskede fyld ud og fold dejen over. Pensl wienerbrødsstangen med et æg. Bag ved 180 grader varmluft i ca. 25-30 minutter.

Tips

Fyld din wienerbrødsstang med lækker remonce, mandler, rosiner, marmelade eller lige det du ønsker. Se evt denne opskrift på julewienerbrødsstang med rosiner og æble for inspiration.