16. maj 2017
Rabarbersæson // se alle mine rabarberopskrifter
Jeg har samlet mine rabarberopskrifter til dig – håber det kan inspirere dig til at bruge og bage med dine rabarber.
Ingredienser
Rabarberkompot
300 g rabarber
1 god vaniljestang
100 g rørsukker
1 økologisk citron, skallen og saften heraf
Fremgangsmåde Udskriv
Rabarberkompot
Rens rabarber og skær i små stykker. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt vaniljekornene ud. Mas sammen med lidt af sukkeret. Kom rabarberstykker, vaniljesukker, sukker og den tomme vaniljestang, citronskal og -saft op i gryde. Bring i kog og lad det kog i 5 minutter. Lad det herefter småkoge i 15-20 minutter til rabarberne er kogt møre. Hæld kompotten på glas. Kan holde sig i 7-10 dage på køl.
Find et hav af rabarberopskrifter. Alle de smukke rabarber titter frem lige nu. De skriger på at blive spist og brugt.. Rabarbersæsonen er i gang!
Oftes kan jeg ikke nå at følge med og jeg har mange rabarber i overskud- hvad gør jeg så(?). Det jeg gør er, at jeg renser dem og skær dem i små stykker, afmåler 100 g i frostposer og fryser dem ned. Så kan jeg altid tage dem op og bruge dem. Oftes har jeg rabarber på frost langt ind i vinteren – mums!
Noget af det jeg laver allermest med mine rabarber er rabarberkompot/marmelade, som jeg kan bruge på min morgenmad, ostemad og i bagningen.
Rabarberopskrifter:
Gåsebryst med rabarber og smørbagt kiksebund
Påskeæg med rabarbermousse og saltet nøddekaramel
Rabarbertærte med creme fraicheskum
Den ultimative tøselagkage med rabarber, pink og guld
Glaze lagkage med rabarber, lakrids og yoghurtmousse
Mini rabarberkager med pistaciemarcipan
Rabarber crumble med mandler
Rabarberlagkage med nøddebund, hvid chokolade og jordbær
Rabarberlagkage
Rabarberdrøm med rugbrødsbund og vaniljemousse
Rabarbertærte med quinoa og saltet marengs
Mandeltærte med jordbær-rabarbergrød og marengs