Rabarbersæson // se alle mine rabarberopskrifter
16. maj 2017

Rabarbersæson // se alle mine rabarberopskrifter

Jeg har samlet mine rabarberopskrifter til dig – håber det kan inspirere dig til at bruge og bage med dine rabarber.

Ingredienser

Rabarberkompot

300 g rabarber
1 god vaniljestang
100 g rørsukker
1 økologisk citron, skallen og saften heraf

Fremgangsmåde Udskriv

1
Rabarberkompot

Rens rabarber og skær i små stykker. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt vaniljekornene ud. Mas sammen med lidt af sukkeret. Kom rabarberstykker, vaniljesukker, sukker og den tomme vaniljestang, citronskal og -saft op i gryde. Bring i kog og lad det kog i 5 minutter. Lad det herefter småkoge i 15-20 minutter til rabarberne er kogt møre. Hæld kompotten på glas. Kan holde sig i 7-10 dage på køl.

Find et hav af rabarberopskrifter. Alle de smukke rabarber titter frem lige nu. De skriger på at blive spist og brugt.. Rabarbersæsonen er i gang!

Oftes kan jeg ikke nå at følge med og jeg har mange rabarber i overskud- hvad gør jeg så(?). Det jeg gør er, at jeg renser dem og skær dem i små stykker, afmåler 100 g i frostposer og fryser dem ned. Så kan jeg altid tage dem op og bruge dem. Oftes har jeg rabarber på frost langt ind i vinteren – mums!

Noget af det jeg laver allermest med mine rabarber er rabarberkompot/marmelade, som jeg kan bruge på min morgenmad, ostemad og i bagningen.

Rabarberopskrifter:

Gåsebryst med rabarber og smørbagt kiksebund

Skærmbillede 2017-04-18 kl. 19.16.43

Påskeæg med rabarbermousse og saltet nøddekaramel

Skærmbillede 2017-03-30 kl. 15.15.36

Rabarbertærte med creme fraicheskum

Skærmbillede 2017-04-03 kl. 18.59.54

Den ultimative tøselagkage med rabarber, pink og guld

lagkage_glaze_Ditte_Julie2

Glaze lagkage med rabarber, lakrids og yoghurtmousse

Skærmbillede 2017-02-19 kl. 21.46.29

Mini rabarberkager med pistaciemarcipan

rabarberkager_Ditte_Julie_jensen4

Rabarber crumble med mandler

Rabarber_crumble_ditte_julie_jensen1

Rabarberlagkage med nøddebund, hvid chokolade og jordbær

Rabarberlagkage_Ditte_Julie_Jensen8

Rabarberlagkage IMG_6124

Rabarberdrøm med rugbrødsbund og vaniljemousse

Rabarberkage_Ditte_Julie_jensen_1

Rabarbertærte med quinoa og saltet marengs

Rabarbertærte_Ditte_Julie_Jensen4

Mandeltærte med jordbær-rabarbergrød og marengs

Jordbær_rabarber_grød_Ditte_Julie_Jensen

 

GemGem