Abrikosbarer med chokolade og ingefær
10 barer
Glutenfri
Sukkerfri
Glutenfrie chokoladebarer med abrikos og ingefær.
Disse chokoladebarer er helt uden gluten og kan også gøres sukkerfrie, hvis ønsket.
Chokoladerne er på mørk chokolade med en abrikoskompot i midten smag til med frisk ingefær.
Ingredienser
Chokoladeskaller
50 g kakaosmør
guldstøv
gul kakaosmør
300 g god mørk chokolade
Abrikoskompot
100 g tørrede abrikoser
3 økologiske citroner, skallen fra 1,5 og saften fra alle
20 g frisk ingefær
0,5 tsk vaniljepulver
25 g lyst rørsukker, kan erstattes af fx kokossukker eller sukrin
1 dl vand
I øvrigt
Fremgangsmåde Udskriv
Chokoladeskaller
Temperér neutralt kakaosmør og tilsæt guldstøv. Temperér ligeledes gult kakaosmør. Sprøjt med guld og gul ved hjælp af en tandbørste i en chokoladeform. Jeg har brugt en By Ditte Julie chokoladeform med små barer.
Temperér chokolade. Hæld den i chokoladeformen og bank/ryst overskydende chokolade ud igen. Skrab overfladen, og stil den på køl. Gem den overskydende chokolade til at lukke dine chokolader med til sidst.
Abrikoskompot
Hak abrikoser groft. Kog stykkerne med de resterende ingredienser i ca. 15 minutter. Blend massen med en stavblender til en kompot. Kom kompotten i en sprøjtepose og lad den køle på køkkenbordet.
Sprøjt abrikoskompot i hver chokoladebar. Luk barrerne med overskydende chokolade. Stil formen på køl, til chokoladen har sat sig helt. Bank chokoladebarerne ud af formen
I øvrigt
Pynt med guldstøv.
Tips
Chokoladetemperering kan være lidt af en udfordring, og vi vil jo alle sammen gerne opnå en flot blank chokolade med et godt knæk. I videoen her, viser jeg, hvordan du tempererer mørk chokolade i en mikrobølgeovn.