Appelsinkage med mælkechokolade og cake factor

10-12 personer

Jeg fik sådan lyst til at lave en kage med inspiration fra et smukt og klassisk snelandskab.

Jeg synes selv, at denne moussekage er blevet så utrolig fin og elegant. Helt kridhvid glaze drysset med hvidt sukker så det ligner et glimtende sne belagt landskab og de hvid sne klædte isbjerge af hvid chokolade.

Ingredienser

Brownie

120 g god mælkechokolade
60 g smør
120 g lyst rørsukker
2 æg, str. M/L
75 g hasselnødder uden hinde 
1 nip havsalt
30 g hasselnøddeflager (kan undlades)

Appelsinganache

1 økologisk citron, saften heraf og skallen fra 0,5 citron
2 økologiske appelsiner, saften heraf og skallen fra 1 appelsin (citron- og appelsinsaft skal til sammen give 1,5 dl)
50 g lyst rørsukker
100 g god hvid chokolade 
20 g smør, blødt

Appelsinmousse

2 blade husblas
1 citron, saften heraf
2 appelsiner, saften heraf (citron- og appelsinsaft skal til sammen give 2 dl)
50 g lyst rørsukker
2 dl piskefløde

Cake factor mousse

4 blade husblas
60 g æggeblommer (3-4 æggeblommer)
60 g lyst rørsukker
5 dl piskefløde
2 tsk cake factor 
50 g god mælkechokolade

Glaze

6 blade husblas
150 g glukosesirup
2 tsk vaniljepulver
150 g hvidt sukker
90 g vand
100 g kondenseret mælk
150 g god hvid chokolade
hvid pastafarve fra By Ditte Julie

I Øvrigt

100 g god hvid chokolade
hvidt sukker
sølvstøv

Fremgangsmåde Udskriv

1
Brownie

Hak chokolade groft. Smelt chokolade og smør i en tykbundet gryde. Pisk sukker og æg til en luftig æggesnaps. Vend forsigtigt smørblandingen i æggesnapsen. Hak nødder til fint mel og vend forsigtigt nøddemel og salt i dejen. Hæld dejen op i en justerbar kagering fra By Ditte Julie (18 cm i diameter) beklædt med bagepapir og bag bunden ved 175 grader varmluft i 20-25 minutter. Lad bunden køle helt af. Befri bunden fra kageringen og rengør formen. Kom bunden tilbage i formen, som fores langs kanten med kageplast.

2
Appelsinganache

Kog citron- og appelsinsaft og -skal og sukker ned til det halve, så du har 0,75 dl saft. Hak chokolade groft. Rør chokoladen ud i den lune lage. Lad blandingen køle en smule og rør herefter blødt smør ud i blandingen. Hæld gamachen over brownien. Stil på køl til gamachen har sat sig.

3
Appelsinmousse

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i ca. 10 minutter. Bring citron- og appelsinsaft og sukker i kog. Lad det koge ind til der er ca. 1,5 dl tilbage. Lad køle kort og rør den udblødte husblas ud heri. Pisk fløde til en letpisket flødeskum. Vend forsigtigt den lune lage i flødeskummen. Hæld moussen over gamachen og lad den sætte sig på frys i minimum 3-4 timer.

4
Cake Factor mousse

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i ca. 10 minutter. Pisk æggeblommer og sukker til en luftig æggesnaps. Varm 0,5 dl fløde op i en gryde sammen med cake factor. Rør den udblødte husblas ud i fløden. Hak chokolade groft og rør ud i den lune fløde. Pisk den resterende fløde til en letpisket flødeskum. Vend først den lunde chokoladefløde i æggesnapsen. Vend til sidst flødeskummen i blandingen.

Befri brownien med appelsin fra formen og udvid formen til 20 cm i diameter. For med et nyt stykke kageplast og hæld cake factor moussen herover. Stil kage på frys natten over.

5
Glaze

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i ca. 10 minutter. Giv glukosesirup, vaniljepasta, sukker og vand et lille opkog indtil sukkeret er opløst. Tilsæt kondenseret mælk og tag det af varmen. Tilsæt husblas og rør det forsigtigt i massen. Hak chokolade og hæld den op i en høj kande og hæld den varme væske op til chokolade. Tilsæt pastafarve. Blend det sammen med en stavblender. Det er vigtigt, at stavblenderen kommes skråt ned i kanden, så der ikke skabes lufthuller, ligesom stavblenderen ikke må fjernes fra bunden, mens der blendes. Lad glazen køle ned til ca. 35-37 grader.

Befri kagen og placér den på en rist med noget under, som tager overskydende glaze. Hæld glazen over moussen. Placér kagen på et serveringsfad.

6
I øvrigt

Temperér chokolade. Smør chokolade ud på en silikonemåtte eller et stykke kageplast. Drys med sukker og sølvstøv. Lad chokoladen sætte sig kort. Skær tilfældige trekanter med en skarp kniv. Lad chokoladen sætte sig helt – evt. på frys. Knæk forsigtigt trekanterne fra hinanden og placér dem langs kagens kant.