Ninas basilikumskage

8-10 personer

I februar 2023 startede jeg en tradition på Instagram, hvor mine følgere bager en kage med sæsonens bær og frugter. Marts måneds #klubdittejulieisæson kage var en kage med basilikum. Her er Ninas bud på månedens kage. Opskriften er Ninas egen.

Ingredienser

Mazarinbund

50 g mandler
125 g marcipan
125 g sukker
125 g blødt smør
30 g hvedemel
2 æg
50 g chokolade

Jordbærkompot

2 blade husblas
250 g jordbær
1 citron
2 spsk sukker
1/2 dl vand
2 tsk vaniljepasta

Lime-basilikums mousse

3 blade husblas
1 dl fløde
50 g hvid chokolade
10 g sukker
Saften fra 1 lime
15 g basilikum
1,5 dl fløde

I øvrigt

250 g hvid chokolade
Grøn kakaosmør
Friske jordbær
Lidt basilikum

Fremgangsmåde Udskriv

1
Mazarinbund

Hak mandler groft. Riv marcipanen groft. Rør marcipan med sukker i en røremaskine med en fladpisker. Tilsæt derefter blødt smør, og rør til det er en ensartet masse. Tilsæt mel og derefter et æg ad gangen. Vend mandler i til sidst.

Dejen fordeles i en justerbarkagering (20 cm i diameter) og bages ved 180 grader varmluft i ca. 25 minutter.

Kom chokoladen over den stadig varme bund, så det smelter. Afkøl kagen så chokoladen størkner. Overfør bunden til et fad.

2
Jordbærkompot

Udblød husblas i rigeligt koldt band i ca. 10 minutter. Kom alle de andre ingredienser i en gryde, og lad det simre ved middelvarme i ca. 10 minutter. Blend jordbærrene en smule, men der skal stadig være lidt klumper. Kom husblas i og lad det afkøle til stuetemperatur.

Kom kageplast rundt i kanten af den justerbare kagering. Kom jordbærkompotten på bunden og lad den sætte sig i køleskabet.

3
Lime-basilikums mousse

Læg husblas i blød i rigeligt koldt vand i ca. 10 minutter. Varm 1 dl fløde op sammen med chokolade og sukker til det smelter. Tilsæt husblas, basilikum og limesaft. Blend det helt fint, og sigt det herefter. Pisk 1,5 dl fløde til en let skum, og vend det herefter sammen af 2 omgange.

Hæld moussen over jordbærkompotten og lad den sætte sig i køleskabet.

4
I øvrigt

Fjern kageringen og kageplast. Temperer chokoladen og kom en smule grøn kakaosmør i, så den får en lysegrøn farve. Smør chokoladen ud på et stykke kageplast der svarer til kagen omkreds og højde. Lad chokoladen sætte sig en smule inden du tager en By Ditte Julie kagerulle med bølgede skæreskiver og kører igennem. Kom chokoladebåndet om kagen og stil den på køl til den har sat sig helt. Fjern forsigtigt kageplast og den øverste del af chokoladebånden. Pynt med små stykker jordbær og frisk basilikum.