Cecilies eclairs med vaniljecreme og rabarberkompot

15-20 eclairs

Denne eclair (vandbakkelse) smager himmelsk. Kombinationen af blød og aromatisk vaniljecreme, sammen med den altid sommerlige og smagfulde rabarber er ganske enkelt suveræn.

Ingredienser

Vandbakkelser / eclair skaller

150 g smør
2 spsk sukker
3 dl vand
150 g kage hvedemel
3,5 æg (m/l)

Vaniljecreme

3 æggeblommer
1 tsk vaniljepulver
1 tsk vaniljepaste
30 g sukker
20 g majsstivelse
3 dl sødmælk
3 dl piskefløde

Rabarberkompot

300 g rabarber
1 tsk vaniljepaste
100 g sukker
1 økologisk citron, saften herfra

Chokoladeganache

150 g hvid chokolade eller ruby
50 g piskefløde
Evt. lidt rød pulverfarve, hvis du bruger hvid chokolade

Pynt

Chokoladesnirkler
Spiselige blomster
Chokoladekugler

Fremgangsmåde Udskriv

1
Vandbakkelser / eclair skaller

Kom smør, sukker og vand op i en gryde. Bring det i kog. Når massen er ensartet og det koger, tages gryden af varmen.

Sigt hvedemelet i på én gang og rør dejen igennem med en grydeske, igen til en ensartet masse.

Sæt dernæst gryden tilbage på varmen og rist melbollen af i et par minutter.

Lad dejen køle lidt af i en skål.

Nu tilsættes æg, et ad gangen. Pisk med håndmixer med dejkroge.

Efter hvert æg, skal dejen samle sig helt igen, inden næste æg tilføjes. Dejen kan se skilt ud, men samler sig efter kort tid.

Tjek om dejen er klar eller om den evt. skal have et sidste halve æg. Dejen er færdig når du kan trække en finger igennem den og dit ”spor” bliver stående.

Når din dej er klar, kan den hældes på sprøjtepose – vælg en tyl med riller, fx en stjernetyl.

Beklæd en bageplade med bagepapir og sprøjt nu ca. 10 eclairs ud herpå. De skal være ca. 10-12 cm lange. Der er dej nok til 15-20 eclairs – ca. 2 bageplader. Bag dem hver for sig.

Bag dem ved 180 grader varmluft i 35-40 minutter, og åbn IKKE ovnen, før de første 35 min er gået – ellers falder de sammen. Afkøl dem på en bagerist.

2
Vaniljecreme

Rør æggeblommer, vaniljepulver, vaniljepaste, sukker, maizena og halvdelen af sødmælken (1,5 dl) godt sammen med et piskeris.

Kom resten af sødmælken (1,5 dl) op i en lille gryde og varm det op til lige under kogepunktet.

Tilsæt nu æggemassen i en jævn stråle, imens du pisker konstant i gryden.

Kog vaniljecremen igennem i et par minutter, og pas på det ikke brænder på.

Tag cremen af varmen og kom cremen i en frysepose eller i en bøtte, tildækket med
husholdningsfilm, helt ned på overfladen. Lad cremen køle helt af.

Når cremen er kølet helt af (5 grader): Tag cremen ud fra køleskabet, og pisk den lind med en elpisker.

Pisk fløden til en let flødeskum og vend den sammen med den kolde vaniljecreme af 2-3 omgange.

Vaniljecremen er nu klar til at blive anvendt.

Fyld cremen i en sprøjtepose og den er klar til brug.

3
Rabarberkompot

Rens rabarberne og skær dem i små stykker.

Find en lille gryde frem og put heri rabarberstykker, vaniljepaste, citronsaft og sukker og bring i kog.

Lad det koge i 5 minutter og se så til dine rabarber. De er måske allerede begyndt at blive møre.

Kog evt. 5 minutter mere, til massen er helt mør.

Hæld kompotten på glas og lad den køle helt ned.
(På køl kan kompotten holde sig i 7-10 dage – og du kan derfor lave den i god tid).

4
Chokoladeganache

Lav først din chokoladeganache når du er klar til at dyppe dine samlede eclairs.

Hak chokoladen fint og kom den i en skål.

Smelt chokoladen.

Kom fløden i en lille gryde og varm den op til lige under kogepunktet.

Hæld den varme fløde over den smeltede chokolade og rør forsigtigt sammen med en dejskraber
ved at vende det forsigtigt sammen fra midten.

Fortsæt med at vende chokolade og fløde sammen til du har en ensartet og skinnende ganache.

Chokoladeganchen er nu klar til brug.

5
Samling

Tag din afkølede eclair skal og vend den på hovedet. Lav 2-3 huller langs bunden, fx med en lille saks.

Tag nu din vaniljecreme, som er hældt på en sprøjtepose og klippet med et lille hul, og fyld din eclair godt op. Husk at gøre plads til kompot.

Tag nu din rabarberkompot, som ligeledes er hældt på sprøjtepose og klippet med en lille hul, og fyld efter med kompot via samme huller.

Tør evt. lige en ren finger eller et stykke papir over bunden, hvis der er fyld der ryger lidt ud.

Din eclair er nu klar til at blive dyppet i chokoladeganache.

6
Pynt

Du kan nu pynte din eclair med fx chokoladesnirkler, spiselige blomster eller sprøde og farverige chokoladekugler. Men smagen er allerede helt suveræn, så de kan nydes med og uden pynt.
Velbekomme.