Bedstefar med skæg
9-12 stykker
Bedstefar med skæg er virkelig en klassisk klassens-time-kage, hvis du spørger mig.
Jeg elsker den helt lyse mazarinbund og den letbrændte marengs. I denne nemme hverdagskage har jeg valgt at bruge æblemarmelade, men alt andet marmelade kunne også være lækker – måske rabarber og jordbær?
Ingredienser
Bund
125 g lyst rørsukker
125 g smør, blødt
4 æggeblommer
200 g kage hvedemel
2 tsk bagepulver
1 nip havsalt
100 g ren rå marcipan
2 dl kefir eller A38
I øvrigt
2 dl æblemarmelade
Marengs
125 g hvidt sukker
2 æggehvider
1 nip havsalt
1 tsk vaniljepasta
Æblechips
1 æble
Fremgangsmåde Udskriv
Bund
Pisk sukker og smør lyst og luftigt. Tilsæt æggeblommer en ad gangen og rør godt mellem hver. Sigt mel, bagepulver og salt gennem en sigte ned i dejen og vend det hele godt sammen. Riv marcipan og tilsæt både marcipan og kefir (eller A38) æggeblommer. Vend dejen godt sammen. Hæld dejen i en stor firkantet By Ditte Julie silikoneform (21 x 21 cm). Bag bunden ved 175 grader varmluft i ca. 25 minutter.
I øvrigt
Lad bunden køle i formen i ca. 5 minutter. Smør et lag af æblemarmelade over bunden og lad den stå på køkkenbordet.
Marengs
Pisk alle ingredienser godt sammen. Pisk til det er en lys og luftig marengs. Smør marengsen over bunden med æblemarmelade med en kagespartel fra By Ditte Julie. Bag kagen i yderligere 10-15 minutter ved 175 grader varmluft. Lad kagen køle i formen.
Æblechips
Skær et æble i fine, fine skiver – brug gerne et mandolinjern. Placér æbleskiverne på en bageplade beklædt med en airmåtte fra By Ditte Julie. Bag æbleskiver ved 100 grader varmluft i ca. 40 minutter. Vend skiverne halvvejs i bagetiden.
Befri kagen fra formen og placér den på et serveringsfad. Pynt med æblechips.