Brombærtærte

6-8 personer

Der er bestemt ikke sparet på brombærrene i denne frugttærte.

Denne tærte består nemlig af en frisk og let syrlig brombærmousse, en hjemmelavet brombærmarmelade og ikke mindst en brombærmazarin,

Jeg elsker, hvordan naturen giver os de smukkeste nuancer, som her hvor brombærrene skaber de flotte rosa nuancer.

Ingredienser

Brombærmousse

1,5 blade husblas
150 g brombær
1,5 spsk lyst rørsukker
1 tsk vaniljepasta
1 økologisk citron, skallen og saften heraf
1,5 dl piskefløde

Kardemommemørdej

60 g flormelis
150 g kage hvedemel
2 tsk kardemomme
75 g smør, blødt
2 æggeblommer

Brombærmarmelade

200 g brombær, friske eller frosne
100 g syltesukker

Brombærmazarin

75 g lyst rørsukker
75 g smør, blødt
75 g ren rå marcipan
1 æg
35 g mandelmel
2-3 spsk brombærmarmelade, opskrift ovenfor

Chokoladebånd
I øvrigt

friske brombær
spiselige blomster

Fremgangsmåde Udskriv

1
Brombærmousse

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i ca. 10 minutter. Kom bær, sukker, vanilje og citronskal og -saft op i en gryde og bring det i kog. Lad det simre til sukkeret er opløst, og bærrerne er kogt møre. Sigt det så du kun har saften tilbage. Rør den udblødte husblas ud i den varme saft og lad det svale. Pisk piskefløde til en let skum og vend bærsaften forsigtigt i flødeskummen. Gør det gerne ad et par omgange så du ikke slår luften ud af skummen. Kom moussen i en rund indsatsform fra By Ditte Julie (18,5 cm i diameter) og sæt den på frys i minimum 5-6 time.

2
Kardemommemørdej

Kom flormelis, mel og kardemomme op i en skål og smuldr smør heri mellem hænderne. Ælt æggeblommer ned i dejen. Stop med at ælte når dejen er glat og hænger sammen. Læg dejen i en frysepose på køl i 30 minutter eller til du skal bruge den.

3
Brombærmarmelade

Kom begge dele op i en gryde og bring det i kog. Lad det simre til det tykner. Blend det fint og lad det køle. Kom det på et skoldet glas og gem det til senere.

4
Brombærmazarin

Ælt sukker, smør og marcipan sammen til en ensartet masse uden klumper. Tilsæt æg og ælt igen til massen er homogen. Vend mandelmel i mazarinmassen og afslut med at vende marmelade i.

Rul mørdejen ud i 2 mm tykkelse og kom mørdejen i rund tærteform fra By Ditte Julie (19 cm i diameter). Fyld bærmazarinen i den ubagte tærte. Bag tærten ved 190 grader varmluft i 20-25 minutter. Lad tærten køle en smule i formen. Befri tærten mens den stadig er lun og placér den på en By Ditte Julie tallerken.

Smør resten af brombærmarmeladen over den bagte mazarin. Befri brombærmoussen fra formen. Placér moussen på toppen af tærten.

5
Chokoladebånd

Smelt kakaosmør og smør først rosa kakaosmør ud på et stykke kageplast. Kageplasten skal svare til tærtens omkreds plus 1 cm. Derudover skal højden på kageplasten svare til tærtens højde (ca. 3 cm). Smør kakaosmør ud med den grove side af en grydesvamp. Hvis du tegner på dit kageplast for at måle op, er det vigtigt, at du tegner på den modsatte side af, hvor du kommer chokolade på.

Temperér chokolade og smør den ud i et tyndt lag på kageplasten med en kagespartel fra By Ditte Julie. Når du har smurt chokoladen tyndt ud, fjernes kageplast og chokolade forsigtigt fra det overskydende chokolade, så du kan lave en fin og glat kant på dit chokoladebånd. Lad chokoladen sætte sig en smule og placér båndet langs tærtens kant. Lad chokoladen sætte sig yderligere inden du fjerner kageplasten.

6
I øvrigt

Halvér friske brombær og placér dem langs tærtens kant. Pynt med spiselige blomster.

Tips

Lad dig endelig ikke skramme af chokoladebåndet og chokoladetempereringen. Du kan pynte kagen ligesom du har lyst til, ellers kan du se min how to video, hvor jeg viser step for step, hvordan man laver det perfekte chokoladebånd, som kan sætte den sidste finish på din kage!

Jeg har valgt at lave denne skønne tærte med brombær, men brombærrene kan let skiftes ud med f.eks. hindbær, jordbær, solbær eller dine yndlingsbær.