Brownietalkage med hvid chokoladecreme og bær

8-10 personer
Glutenfri

En helt klassisk brownie med en fløjlsblød creme af hvid chokolade og en masse friske bær.

Denne kage er den perfekte fødselsdags kage eller kage til andre fejringer så som jubilæum, studentergilde og meget mere.

Ingredienser

Brownie

400 g god mørk chokolade
400 g lyst rørsukker
400 g smør
12 æg, str. M/L
2 dl mandelmel

Hvid chokoladecreme

4,5 blade husblas
375 g god hvid chokolade
9 dl piskefløde

I øvrigt

friske bær
chokoladekugler
chokoladesnirkler
guldstøv

Fremgangsmåde Udskriv

1
Brownie

Kom chokolade, sukker og smør op i en gryde og lad det smelte ved middel varme. Tag gryden af varmen når sukkeret er opløst. Pisk æg i massen. Tilsæt herefter mandelmel. Kom dejen op i en firkantet form (20 x 36 cm) beklædt med bagepapir i bunden. Bag brownien ved 180 grader varmluft i 35-40 minutter. Lad kagen køle af i formen. Stil gerne kagen på køl natten over.

2
Hvid chokoladecreme

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i minimum 10 minutter. Hak chokolade groft om kom i en dyb skål. Varm fløde op til lige under kogepunktet. Hæld den meget varme fløde henover chokoladen og rør det forsigtigt sammen til al chokoladen er opløst. Tilsæt straks den afdryppede, udblødte husblas til chokoladefløden og rør det sammen. Hæld massen over i en ren skål, dæk overfladen med husholdningsfilm, der trykkes helt ned på overfladen, og sæt blandingen på køl i minimum 3 timer til chokoladefløden er tyknet og helt køleskabskold (maks 5 grader).

3
I øvrigt

Befri kagen fra formen og skær efter den ønskede skabelon. Jeg har brugt en skabeloner fra By Ditte Julie. Placér kagerne på et serveringsfad.

Pisk den kolde chokoladecreme luftig med en elpisker. Kom cremen på en sprøjtepose med en adapter fra By Ditte Julie. Afsæt toppe på browniebundene. Pynt med bær, blomster, chokoladesnirkler, chokoladekugler og guld.