Cheesecaketærte m. æble, kanel og mandler

8-10 personer

Et styks efterårs cheesecake med æbler, kanel, mandler og masser af efterårsvarme.

Servér den på eftermiddage til hygge i sofaen med the, kaffe og selvfølgelig – kage!

Ingredienser

MANDELMØRDEJ M. KANEL

60 g flormelis
150 g kage hvedemel
1 tsk kanel
75 g smør, blødt
2 æggeblommer

MANDELCRUMBLE

55 g mandler
35 g finvalsede havregryn
55 g hvedemel
1 tsk kanel
35 g lyst rørsukker
80 g smør, blødt

KARAMELLISEREDE ÆBLER

3 æbler
25 g brun farin
25 g lyst rørsukker

OSTECREME

2 blade husblas
135 g neutral flødeost
¾ dl creme fraiche, 18%
2 tsk vaniljepulver
50 g flormelis
0,5 økologisk citron, saften og skallen heraf
1,5 dl piskefløde

I ØVRIGT

æblechips (brug evt. denne opskrift)
guldstøv
chokoladekugler

Fremgangsmåde Udskriv

1
MANDELMØRDEJ M. KANEL

Kom flormelis, mel og kanel op i en skål og smuldr smør heri mellem hænderne. Ælt æggeblommer ned i dejen. Stop med at ælte når dejen er glat og hænger sammen. Læg dejen i en frysepose på køl i 30 minutter eller til du skal bruge den.

2
MANDELCRUMBLE

Hak nødder fint. Ælt alle ingredienser godt sammen – gerne med hænderne. Fordel på en bageplade. Bag ved 180 grader varmluft i 10-15 minutter. Vend et par gange under bagningen, så den netop får crumblestruktur og ikke bare bliver til én stor småkage. Crumblen skal være gylden. Lad køle inden brug.

3
KARAMELLISEREDE ÆBLER

Skræl æbler og fjern kernehus. Skær dem ud i små tern og kom dem i en gryde sammen med sukker. Bring blandingen i kog under låg i 5 minutter. Tag låget af og lad æblerne karamellisere ind i 10-15 minutter. Lad dem køle helt af.

Udrul mørdejen i 2 mm tykkelse. Kom dejen i en tærteform fra By Ditte Julie (24 cm i diameter).

Blindbag tærtebunden ved 180 grader varmluft i 10 minutter og fjern da bagepapir og eventuelle bønner og bag tærtebunden færdig i yderligere 5-10 minutter. Lad køle. Se evt. denne how to video, hvor jeg viser, hvordan du blindbager. 

Fordel crumble og karamelliserede æbler over tærtebunden. Gem en smule crumble og æbler til pynt på tærten.

4
OSTECREME

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i ca. 10 minutter. Rør flødeost, creme fraiche, flormelis og citronskal sammen i en skål til en ensartet masse. Varm citronsaft op i en gryde og rør den udblødte husblas heri. Tag et par skefulde flødeostecreme og vend sammen med citronsaften. Kom blandingen i resten af flødeostecremen og vend det hele sammen. På denne måde undgår du, at husblassen driller for dig og danner tråde.

Pisk fløde til en let flødeskum og vend sammen med flødeosteblandingen ad to omgange, så din ostecreme forbliver luftig og lækker. Fordel ostecremen over tærten.

5
I ØVRIGT

Pynt med crumble, æbler, chips, chokoladekugler og guldstøv.