Chokolade med flamberet banan

21 chokolader

Disse ekstravagante fyldte chokolader er med fyld af flamberede bananer.

Typisk bruges flamberede bananer til forskellige desserter, men jeg har valgt at bruge bananpuréen som fyld i skaller af mørk chokolade.

For at fuldende det ekstravagante er de selvfølgelig pyntet med spiseligt guld.

Ingredienser

Chokoladeskaller

20 g kakaosmør
guldstøv
300 g god mørk chokolade

Flamberet bananpuré

2 modne bananer
50 g lyst rørsukker
40 g smør
0,5 økologisk citron, skallen heraf
0,5 tsk vaniljepasta
0,5 dl mørk rom

Fremgangsmåde Udskriv

1
Chokoladeskaller

Temperér kakaosmør og rør guldstøv heri. Tag en pensel eller tandbørste og sprøjt tilfældigt kakaosmør i en chokoladeform. Sæt formen på køl.

Temperér chokolade. Hæld den i chokoladeformen og bank/ryst overskydende chokolade ud igen. Skrab overfladen, og stil den på køl. Gem den overskydende chokolade til at lukke dine chokolader med til sidst.

2
Flamberet bananpuré

Skræl og halvér bananerne. Kom sukkeret på en pande og lad det smelte. Når sukkeret er smeltet tilsættes smør, citronskal og vanilje. Når det hele er smeltet til en karamel, kommes bananerne på panden og det hele vendes sammen. Tilsæt herefter rom og lad det simre i et par sekunder og sæt derefter ild til (husk at slukke emhætten) og lad det flambere. Kom derefter bananerne op i en blender sammen med 2 spsk af væsken og blend det til en fin puré. Kom det op i en skål og stil det på køl i 30 minutter. Når bananpuréen er kølet ned, kommes den i en sprøjtepose.

Fyld puréen i chokoladeskallerne. Hold ca. 1-2 mm afstand fra kanten, så chokoladerne kan lukkes. Sæt chokoladerne på køl, mens du tempererer den gemte chokolade igen, så du kan lukke chokoladerne. Hæld den tempererede chokolade over formen med chokoladeskaller med ganache. Skrab forsigtigt overfladen, så de ikke får “fødder”. Lad de fyldte chokolader sætte sig i formen. Bank chokoladerne ud af formen.

Tips

Du kan bruge hvilke som helst af mine By Ditte Julie chokoladeforme, så du får lige præcis den form på dine chokolader, som du ønsker.

Chokoladetemperering kan være lidt af en udfordring, og vi vil jo alle sammen gerne opnå en flot blank chokolade med et godt knæk. I videoen her, viser jeg, hvordan du tempererer mørk chokolade i en mikrobølgeovn.