Citron-lakridssnurrer

10-12 snurrer

Snurrer med citron og lakrids er både bløde og dejlige.

Den flettede gærdej gemmer på klassisk remonce med marcipan smagt til lakrids og citron. Jeg elsker selv en friskbagt snurre til søndagens gåtur og smurt med lakridssirup gør det ikke værre.

Lad dig ikke skramme af flettearbejdet, jeg guider dig nemlig i den tilhørende how to video til de perfekte snurrer.

Ingredienser

Dej

75 g smør
2,5 dl sødmælk
25 g gær
2 æg, str. M/L
50 g lyst rørsukker
500-600 g hvedemel
1 tsk havsalt

Remonce

100 g smør, blødt
100 g lyst rørsukker
100 g ren rå marcipan
2 tsk lakridspulver
2 økologiske citroner, skallen heraf

I øvrigt

1 æg, str. M/L, til pensling
2 spsk hvidt sukker
4 spsk vand
lakridspulver

Fremgangsmåde Udskriv

1
Dej

Smelt smør i en gryde og tag det af varmen når smørret er smeltet. Tilsæt mælk. Når smør/mælke-blandingen er lillefingervarm hældes den i en røreskål og gær opløses heri. Tilsæt æg og sukker og rør det sammen. Bland mel (start med 500 g) og salt sammen og tilsæt det lidt efter lidt til du har en blank og glat dej. Ælt dejen i 10 minutter (evt. på en røremaskine). Læg dejen op i en stor skål, og dæk skålen med husholdningsfilm og et viskestykke. Stil dejen til hævning i 1 time. Gør remoncen klar imens.

2
Remonce

Rør alle ingredienser sammen til en blød remonce.

3
I øvrigt

Tag dejen ud af skålen og rul den ud (40 x 60 cm) på et bord let drysset med mel. Smør remoncen ud på hele dejen. Fold hver side ind over midten, så dejen ligger i 3 lag. Pres let de 3 lag sammen med hænderne. Skær dejen ud i ca. 2 cm brede strimler og tvist dem. Bind en lille “knude” og placér dem på en bageplade beklædt med en bagemåtte fra By Ditte Julie eller bagepapir. Se evt. videoen her. Lad dem efterhæve i ca. 30 minutter. Pensl snurrerne med et sammenpisket æg. Bag dem i ovnen på 200 grader varmluft i ca. 15-18 minutter.

Bring sukker og vand i kog til en sukkerlage. Smør snurrerne med sukkerlagen og drys med lakridspulver.

Tips

Du kan også bage dem i en stor silikonform fra By Ditte Julie, så de holder bedre på fugten.

Bagværk er bare allerbedst nybagt. Har du ikke tid til hævetiden lige før sneglene skal nydes, kan du i stedet lade dem koldhæve natten over, klar til ovnen lige inden morgenbrunchen.

Opbevarer du sneglene lufttæt, kan de sagtens holde sig et par dage, selvom de, som med alt andet bagværk, smager allerbedst friskbagte.