Dobbelte påskeæg med passionsfrugt og lakrids

32 CHOKOLADER
GLUTENFRI

Hjemmelavede påskeæg der helt sikkert vil imponere – både på smag og udseende!

Servér de her hjemmelavede chokoladeæg med passionsfugt og lakrids og du er sikker på, at dine gæster bliver glade i maven.

Ingredienser

Flerfarvede CHOKOLADESKALLER

20 g kakaosmør, neutral
guldstøv
rød og hvid Power Flower/kakaosmør
300 g god hvid chokolade

Fyld til flerfarvede chokoladeskaller

80 g god hvid chokolade
0,5 dl piskefløde
1 nip salt
0,5 tsk lakridspulver 

Gule chokoladeskaller

300 g god hvid chokolade
gul kakaosmør

fyld til Gule chokoladeskaller

70 g passionsfrugtpuré
¼ citron, saften heraf
170 g god hvid chokolade

Fremgangsmåde Udskriv

1
Flerfarvede CHOKOLADESKALLER

Puds en By Ditte Julie chokoladeform, påskeæg grundigt med vat. Se evt. denne video, hvor jeg viser hvordan og forklarer hvorfor.

Temperér neutralt kakaosmør og indfarv to portioner i hhv. guld og lyserød. Sprøjt med begge tilfældigt ved hjælp af en tandbørste i en chokoladeform.

Temperér chokolade og fyld i formen. Bank/ryst overskydende chokolade ud igen. Skrab overfladen og stil den på køl. Gem overskydende chokolade til at lukke chokoladerne med til sidst.

2
Fyld til flerfarvede chokoladeskaller

Hak chokolade og kom den i en skål. Varm fløde op. Tilsæt salt og lakrids i fløden og hæld blandingen over chokoladen. Rør indtil chokoladen er opløst. Kom blandingen på en sprøjtepose og læg den på køl.

Fyld blandingen i chokoladeskallerne. Luk chokoladerne med den overskydende chokolade.

Stil chokoladerne på køl og bank dem herefter ud af formen.

3
Gule chokoladeskaller

Puds en en By Ditte Julie chokoladeform, påskeæg grundigt med vat. Se evt. denne video, hvor jeg viser hvordan og forklarer hvorfor.

Temperér chokolade og indfarv med gul. Fyld chokoladen i formen og bank/ryst overskydende chokolade ud igen. Skrab overfladen og stil den på køl. Gem overskydende chokolade til at lukke chokoladerne med til sidst.

4
fyld til Gule chokoladeskaller

Hak chokolade og kom en høj skål. Varm puré og citronsaft op til lige under kogepunktet og hæld over chokoladen. Rør forsigtigt ganachen glat og homogen. Brug evt. en stavblender. Kom ganachen på en sprøjtepose og læg den på køl.

Fyld passionfrugtganache i chokoladeskallerne. Luk chokoladerne med den overskydende chokolade.

Stil chokoladerne på køl og bank dem herefter ud af formen.

5
Samling

Varm en pande eller gryde op eller vend bunden i vejret på en bradepande og varm den op i et hjørne med en gasbrænder. Placér kort et halvt chokoladeæg på den varme overflade, så bunden smeltes en smule. Placér dette chokoladeæg sammen med et andet (jeg har sat flerfarvede skaller sammen med gule). Hold dem kort sammen så den våde chokolade sætter sig og samler ægget. Brug evt. fingrene til at glatte samlingen ud.

Tips

Se evt. denne video, hvor jeg viser, hvordan du samler to chokoladeskaller.