Efterårskage med æble og nougat
10-12 stykker
Glutenfri
Hermed efterårets nemmeste opskrift.
Jeg har bagt en herlig og krydret glutenfri kage med nougat, hasselnødder, smør og masser af god karamelliseret chokolade. Til sidst har jeg smurt et lag af æblemarmelade – nemmere bliver det ikke!
Ingredienser
Efterårskage
150 g lyst rørsukker
200 g ren rå marcipan
200 g smør, blødt
4 æg, str. M/L
100 g mandelmel
125 g god gold chokolade
75 g hasselnøddenougat
50 g hasselnødder uden hinde
150 g æble
I øvrigt
1 æble
2 dl æblemarmelade
flormelis
Fremgangsmåde Udskriv
Efterårskage
Pisk sukker, marcipan og smør sammen. Der må ikke være klumper i dejen. Tilsæt æg ét ad gangen og pisk godt imellem hvert. Tilsæt mandelmel. Smelt chokolade og nougat i en tykbundet gryde. Kom chokolade- og nougatblandingen op i dejen sammen finthakkede nødder. Riv æbler og vrid saft fra. Tilsæt æbler til dejen og vend det hele sammen. Kom dejen op i en rund By Ditte Julie silikoneform (22 cm i diameter). Smør dejen ud med en kagespartel. Bag kagen ved 180 grader varmluft i ca. 40 minutter. Lad kagen køle af og befri den fra formen.
I øvrigt
Skær æble i fine, fine skiver – brug gerne et mandolinjern. Placér æbleskiverne på en bageplade beklædt med en airmåtte fra By Ditte Julie. Bag æbleskiver ved 100 grader varmluft i ca. 40 minutter. Vend skiverne halvvejs i bagetiden. Lad æblechipsene køle.
Smør æblemarmelade ud over kagens top. Drys med flormelis og pynt med æblechips.