Forgyldte påskeæg

15 påskeæg
Glutenfri

Til påsken hører sig selvfølgelig påskeæg til.

Disse smukke påskeæg er lavet helt traditionelt. Chokoladeskaller i mørk chokolade, nougat, mælkechokolade og selvfølgelig marcipan.

Servér disse dekorative og klassiske påskeæg til familiens påskefrokost.

Ingredienser

Chokoladeskaller
Fyld

1 dl piskefløde
50 g hasselnødnougat
150 g god mælkechokolade
1 nip havsalt
50 g ren rå marcipan

Fremgangsmåde Udskriv

1
Chokoladeskaller

Smelt gult, orange og rødt kakaosmør. Dup chokoladeskallerne med en grydesvamp dyppet i de forskellige kakaosmør. Start med gult, derefter orange og til sidst med rødt kakaosmør. Brug en tandstik til at trække mønstre i chokoladeskallerne. Pensl med guldstøv i chokoladeskaller. Smelt hvidt kakaosmør og pensl det ud i skallerne. Lad kakaosmørret sætte sig.

Temperér chokolade. Fyld den tempererede chokolade i formen og bank herefter overskydende chokolade ud af formen. Stil formen med chokoladeskallerne på køl. Gem overskydende chokolade til at lukke chokoladerne med til sidst.

2
Fyld

Varm fløde og nougat op til nougaten er smeltet. Hak chokolade og hæld den varme nougatfløde over. Tilsæt salt og rør det sammen til en blød ganache. Kom ganachen på en sprøjtepose og lad den køle på køkkenbordet.

Ælt marcipan og tril 15 kugler.

Sprøjt ganache i chokoladeskallerne. Kom en marcipankugle i hver og sprøjt en smule ganache mere i hver skal. Luk chokoladerne med den overskydende chokolade – det kan være, at det skal varmes lidt op igen.

Stil chokoladerne på køl og bank dem herefter ud af formen.