Fyldte chokoladeæg med citron
32 chokolader
Glutenfri
Der er for alvor dømt påske med denne opskrift. Opskriften er nemlig på forgyldte påskeæg med en midte af citronfyld.
Leg med kreativiteten og lav de smukkeste, hjemmelavede påskeæg til påskefrokosten med familien og vennerne.
Ingredienser
Chokoladeskaller
20 g kakaosmør, neutralt
gul, orange og guld pulverfarve
400 g god mørk chokolade
Citronganache
45 g god mørk chokolade
0,5 økologisk citron, saften og skallen heraf
10 g flormelis
0,5 dl piskefløde
Fremgangsmåde Udskriv
Chokoladeskaller
Varm kakaosmør op og del op i tre portioner. Indfarv hver portion. Kom et par dråber af gul og orange kakaosmør i en By Ditte Julie chokoladeform, påskeæg, og pust med en sprøjtepistol (en føntørrer på kold luft kan også bruges). Dup herefter chokoladeskallerne med en grydesvamp dyppet i guld kakaosmørret. Lad kakaosmørret sætte sig.
Temperér chokolade. Fyld den tempererede chokolade i formen og bank herefter overskydende chokolade ud af formen. Stil formen med chokoladeskallerne på køl. Gem overskydende chokolade til at lukke chokoladerne med til sidst.
Citronganache
Hak chokolade groft og smelt over et vandbad sammen med citron og flormelis. Rør det hele godt sammen. Varm fløde op til lige under kogepunktet. Hæld den varme fløde over chokoladen og rør. Blandingen vil se grynet ud til start, men rør indtil massen samler sig og bliver homogen. Fyld ganachen på en sprøjtepose og lad den køle.
Fyld ganache i hver skal og luk med overskydende chokolade. Skrab formen så du undgår fødder på chokoladerne. Stil formen på frys til chokoladen har sat sig. Bank dem ud af formen.
Tips
Du kan bruge hvilke som helst af mine By Ditte Julie chokoladeforme, så du får lige præcis den form på dine chokolader, som du ønsker.
Chokoladetemperering kan være lidt af en udfordring, og vi vil jo alle sammen gerne opnå en flot blank chokolade med et godt knæk. I videoen her, viser jeg, hvordan du tempererer mørk chokolade i en mikrobølgeovn.